Anasayfa Haber Intel, NUC Mini PC Üretimini ASUS’a Devrediyor

Intel, NUC Mini PC Üretimini ASUS’a Devrediyor

Henüz birkaç gün öncesinde Intel’in NUC birimiyle bağlarını kopardığını öğrenmiştik. Çip üreticisi, şimdi ASUS ile NUC tasarımlarının üretimi ve yeni nesil NUC’ları geliştirmek üzere anlaşma sağladıklarını duyurdu. ASUS, geniş mühendislik kaynaklarıyla birlikte NUC ekosistemini destekleyecek, çeşitli ürün seçenekleri sunacak.

Yapılan ön anlaşma, ASUS’un 10 ve 13. Nesil arasında NUC üretimine, satış yapmasına ve gelecekteki NUC tasarımlarını geliştirmesine imkan tanıyor. Intel Başkan Yardımcısı ve İstemci Platform Çözümleri Genel Müdürü Sam Gao, “NUC ürün ekibimiz, ultra küçük form faktörü pazarında inovasyonu teşvik eden benzersiz ürünler sundu.” şeklinde bir açıklama yaptı. Şimdi ise top ASUS’un elinde.

Büyük donanım üreticilerinden ASUS, mevcut tasarımları üretmek, yenilerini geliştirmek ve kurulu sistemi desteklemek için ASUS NUC BU adında yeni bir iş bölümü oluşturmayı planlıyor. ASUS’un NUC dünyasına neler katacağını zaman gösterecek. Ancak şirketin kapsamlı mühendislik yetenekleri ve geniş ürün portföyünü göz önüne alırsak ürün yelpazesini genişletmesini bekliyoruz.

Gao, “Ekosistem ortaklarının NUC sistemleri ürün inovasyonunu ve büyümesini sürdürmelerini sağlamak için stratejimizi değiştirirken, önceliğimiz müşterilerimiz ve ortaklarımız için sorunsuz bir geçiş sağlamaktır. ASUS’un olağanüstü ürünler sunmaya ve NUC sistemleri müşterilerimizi desteklemeye devam etmesini dört gözle bekliyorum.” diyor.

Öte yandan, şu anda Intel NUC’ları özelleştirerek ticaret yapan küçük katma değerli satıcılar da mevcut. Bu küçük oyunculara ne olacağını göreceğiz.