Anasayfa Haber Google, Haber Yazan Yapay Zeka Üzerinde Çalışıyor

Google, Haber Yazan Yapay Zeka Üzerinde Çalışıyor

Google, Haber Makalesi Yazan Genesis AI Geliştiriyor
Google Genesis AI

Google’ın haber içerikleri oluşturmak için Genesis yapay zekasını geliştirdiği belirtiliyor. Genesis adı verilen araç hâlen geliştirilme aşamasında ve haberlerin üretilme biçiminde potansiyel olarak devrim yaratabilir.

Genesis, haber metni oluşturmak için güncel olayların ayrıntılarını ve diğer bilgileri kullanıyor. Gazeteciler Genesis’i makale yazmalarına yardımcı olması için kullanarak, habercilik ve editörlük gibi diğer görevlere odaklanabilecek. NY Times’ın haberine göre Google, Genesis’i aralarında The New York Times, The Wall Street Journal ve The Washington Post’un da bulunduğu birçok büyük haber kuruluşuna sundu.

Geleneksel gazetecilik maliyetinin çok altında ve kalitesi yüksek haberler üretebilen Genesis için bazı endişeler söz konusu. Bazı insanlar Genesis’in gazetecilik işlerinin otomasyonuna yol açabileceğinden ve yanlış bilgi yaymak için kullanılabileceğinden endişe ediyor.

“Haber yayıncılarıyla, özellikle de daha küçük yayıncılarla ortaklaşa olarak gazetecilere işlerinde yardımcı olacak yapay zeka destekli araçlar sağlama potansiyeline sahip fikirleri keşfediyoruz. Örneğin, yapay zeka destekli araçlar gazetecilere manşet seçenekleri veya farklı yazım stilleri konusunda yardımcı olabilir. Amacımız gazetecilere bu gelişmekte olan teknolojileri işlerini ve üretkenliklerini arttıracak şekilde kullanma seçeneği sunmaktır.” – Jenn Crider, Google Sözcüsü

Google’ın Genesis’i sorumlu bir şekilde kullanmaya kararlı olduğu söyleniyor. Bu yapay zeka insan gazetecilerin yerini almak için değil, onları tamamlaması için kullanılacak. Yeni yapay zeka da diğer tüm haber makaleleriyle aynı editoryal standartlara tabi olacak.

Daha önce Google’ın reklamlar ve müşteri hizmetleri için üretken yapay zekayı kullanacağını bildirmiştik. Şirket, reklamları otomatikleştirmek için üretken yapay zekayı kullanmayı planlıyor. Genesis AI hâlâ test aşamasında ve resmi bir çıkış tarihi açıklanmadı. Gazeteciliğin geleceğini nasıl etkileyeceğini söylemek için henüz çok erken.