Anasayfa Haber Spotify Premium Kullanıcı Sayısı 220 Milyona Ulaştı

Spotify Premium Kullanıcı Sayısı 220 Milyona Ulaştı

Spotify Premium Kullanıcı Sayısı

Ücretli olan Spotify Premium kullanıcı sayısı 220 milyona ulaştı. Şirket, 2023 2. çeyrek kazanç duyurusunda abonelerinin yıldan yıla %17 büyüdüğünü duyurdu. Spotify’ın aylık aktif kullanıcı sayısı ise %27 artışla 551 milyona ulaştı.

Kazanç raporu, Spotify’ın aylık abonelik fiyatlarını artırmasından bir gün sonra geldi. Spotify Premium bireysel planı artık 39.99 TL ve ikilinin fiyatı ise aylık 54.99 TL olacak.

Spotify, abone kazancının “şirket tarihindeki en yüksek ikinci çeyreği” temsil ettiğini iddia ediyor. Şirket ikinci çeyrekte tahminleri 3 milyon aşan 10 milyon premium kullanıcı eklemeyi başardı. Referans olarak Spotify, 2023’ün ilk çeyreğinde yıldan yıla %15’lik bir büyümeyle 210 milyon ödeme yapan aboneye sahipti.

Benzer şekilde Spotify, aylık aktif kullanıcı sayısını 21 milyon beklentinin üzerinde net 36 milyon artırdı. Spotify, iyileştirilmiş aylık aktif kullanıcı sayısının “Z kuşağı dinleyicileri arasındaki güçlü büyüme” tarafından desteklendiğini belirtiyor. Avrupa ve Latin Amerika bölgelerinin premium abone büyümesine önemli katkılar sağladığı belirtiliyor.

Mali cephede Spotify, ikinci çeyrekte %25,5’lik beklentiyi kaçırırken %24,1’lik bir brüt kar marjı bildirdi. Şirket, 3,2 milyar euro olarak bildirilen toplam gelirinin yıldan yıla %11 arttığını ve tahminlerle uyumlu olduğunu paylaştı.

Diğer taraftan kullanıcılar hala Spotify HiFi seçeneğinin piyasaya çıkmasını bekliyor ve yakın tarihli bir rapor, şirketin 2023’te HiFi’yi piyasaya sürebileceğini gösteriyor.