Anasayfa Haber Galaxy Watch 6 Serisine Güç Veren Exynos W930 Neler Sunuyor?

Galaxy Watch 6 Serisine Güç Veren Exynos W930 Neler Sunuyor?

Samsung Exynos W930

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Galaxy Unpacked etkinliğinde Samsung tarafından Galaxy Watch 6 ve Watch 6 Classic akıllı saat modelleri duyuruldu. Şimdi ise Samsung bu giyilebilir cihazlarına güç veren Exynos W930 hakkında detaylar paylaşmış durumda.

Samsung Exynos W930 Özellikleri

Galaxy Watch 6 serisine güç veren bu yeni yonga seti 5nm süreciyle üretildi ve 1.4GHz’de çalışan iki Cortex-A55 CPU içeriyor. Yonga setinin son nesline kıyasla %18’lik bir performans artışı elde ettiği iddia ediliyor. CPU, tüm grafikleri işleyecek bir ARM Mali G-68 MP2 GPU ile eşleştirilmiş durumda.

Exynos W930 performans artışı sunmanın yanı sıra, tek bir yonga ile CPU, GPU, LPDDR4 RAM ve 16 gig eMMC depolama ve güç yönetimi IC paketinin tamamının daha küçük ve bazı yönlerden daha hafif olmasıyla dikkat çekiyor.

Galaxy Watch 6 serisinde bulunan Exynos W930 ayrıca BelDou, Galileo, GLONASS ve GPS gibi tüm modern bağlantı seçeneklerini de bünyesinde barındırıyor. Ayrıca 4G LTE modem, Wi-Fi, Bluetooth ve NFC desteği mevcut. Çift çekirdekli yonga seti, çok fazla işlem gücü gerektirmeyen tüm görevleri yerine getiren ayrı bir Bağlam Merkezi ile birlikte geliyor.