Anasayfa Haber Apple Yakında Silikon Aksesuar Satmayabilir

Apple Yakında Silikon Aksesuar Satmayabilir

Apple Silikon Aksesuar

Apple tarafından iPhone 15 ve iPhone 15 Pro modellerinin tanıtılacağı Wonderlust etkinliğine artık çok az kaldı. Etkinlik öncesinde ortaya çıkan son iddia ise Apple’ın artık deri aksesuarlarını piyasadan kaldıracağının yanı sıra, silikon aksesuarlarını da kademeli olarak durdurmaya başlayabileceği yönünde.

MacRumors’un anonim bir kaynağa atıfta bulunarak paylaştığı habere göre silikondan uzaklaşma yakın zamanda beklenmiyor. Bunun yerine mevcut modellerin yeni renk seçenekleriyle yenilenmediği daha kademeli bir geçişten bahsediliyor.

Deriden uzaklaşmaya benzer şekilde, silikondan geçiş de çevresel ve sürdürülebilirlik nedenleriyle olacak. Silikon aksesuarların yerini ise daha çevre dostu yeni nesil malzemelerin alacağı söyleniyor.

Apple, silikon kauçuk ve floroelastomer malzemelerden yapılmış geniş bir aksesuar koleksiyonu satıyor. Buna iPhone kılıfları, Apple Watch kayışları, AirTag aksesuarları ve daha fazlası dahil.

Bu yıl iPhone 15 serisinden başlayarak iPhone kılıfları için FineWoven adı verilen yeni bir malzeme kullanılması bekleniyor. Bu kılıfların imitasyon deri malzemesi kullandığı da bilgiler arasında.