Anasayfa Haber Meta Quest 3 Sanal ve Karma Gerçeklik Gözlüğü Tanıtıldı

Meta Quest 3 Sanal ve Karma Gerçeklik Gözlüğü Tanıtıldı

Meta Quest 3 sanal ve karma gerçeklik gözlüğü tanıtıldı. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook’ta yaptığı canlı yayında daha önceki Meta Quest 2’den farklı yönleriyle Quest 3’ü tanıttı.

Klasik sanal gerçeklik gözlüklerinden farklı olarak karma gerçeklik gözlükleri üzerlerindeki kameralarla ortamı da gösterebiliyor ve sanal ile gerçek olanı harmanlayabiliyor.

Meta Quest 3 499 USD fiyata satılacak ve 10 Ekim’de satışa çıkacak. https://www.meta.com/quest/quest-3/

Tanıtım videosu:

Meta Quest 3 Teknik Özellikleri: (Resmi ürün sayfasındaki bilgilerin İngilizce’den Türkçe’ye makine çevirisidir)

128GB için $499.99 USD. 512GB için $649.99 USD.

Güç

İleri düzey donanım yığını ve Snapdragon XR2 Gen 2 ile ilk kulaklık, Meta Quest 2’ye kıyasla daha hızlı yükleme süreleri ve daha sorunsuz oyun deneyimi için GPU işleme gücünü iki katına çıkarır. Bu, hızlı aksiyon oyunları, sorunsuz tam renkli, yüksek çözünürlüklü geçiş ve çok daha fazlası gibi ağır uygulamaları desteklemek için yeterli gücü getirir.

Depolama

128GB ve 512GB seçenekleri. Geniş başlık kütüphanesini keşfetmeye devam etmenizi sağlar.

Karma Gerçeklik

18 PPD ile 2 RGB kamerası, Quest 2’nin çözünürlüğünün 10 katı ve Quest Pro’nun 2 katı çözünürlükte geçiş sağlar. Fiziksel alanınızdaki sanal nesneleri görürken çevrenizin tam renkli, yüksek sadakatli görüntülerini sunar. Doğru derinlik projeksiyonu ve oda haritalama, alanınızda hareket etme ve çevrenizdeki sanal karakterlerle veya nesnelerle etkileşimde bulunma özgürlüğü verir.

Ses

Entegre stereo hoparlörlerle 3D mekansal ses, ses aralığınızı %40 daha yüksek, bas aralığı ve optimal L/R eşleştirme yetenekleriyle yerleştirir.

DRAM

8GB. Meta Quest 2 ile kıyasla %33 daha fazla bellek, en sevdiğiniz uygulamaları en iyi performansla oynamanızı destekler.

Ergonomi

Kayış Tasarımı

Yumuşak ayarlanabilir kayış, çeşitli kafa şekillerine ve saç stillerine uyum sağlar; Sert kayış ayrı olarak satılır.

Derinlik Ayarı

Yüz arayüzünü yüzünüzden daha yakın veya daha uzak ayarlayarak rahatlığı ve görüş alanınızı kolayca iyileştirin.

Kulaklık Ağırlığı

515 gram. Pancake optikleri, yüz arayüzü hariç Quest 2’ye kıyasla %40 daha ince optik profil oluşturur* daha rahat bir giyim için.

*Yüz arayüzü hariç Quest 2’ye kıyasla.

Görüntüleme & Optik Teknoloji

Ekran Çözünürlüğü

Her göz için 2064×2208 piksel, Meta Quest 2’ye kıyasla çözünürlüğü yaklaşık %30 artırarak bir sonraki seviye netlik ve gerçekçi grafikler sağlar. 25PPD ve 1218 PPI ile 4K+ Sonsuz Ekran, tüm Quest cihazları arasında en iyi çözünürlüğü getirir.

Yenileme Hızı

90Hz, 120Hz (deneysel).

Görüş Alanı

Yatayda 110 derece ve dikeyde 96 derece. Bu, sanal dünyaların daha fazlasını bir seferde görmek için çevresel görüşünüzü genişletir, en etkileyici deneyimler için.

Optik

Pancake lens, görsel daldırmanızın derinliğinden ödün vermeden daha ince optik profil sağlar*. Merkezi FOV’da %25 artan keskinlik (~periferide %70 daha keskin), önemli ölçüde daha az sapma veya saçılmış ışık artefaktları ile.

*Yüz arayüzü hariç Quest 2’ye kıyasla.

Lens Ayarı

Daha hassas lens konumlandırma ve pürüzsüz göz bebek mesafesi ayarı sağlar, lensler arasındaki mesafeyi uyum ve resim netliğinizi artırmak için özelleştirebilirsiniz (İnter Pupillary Distance (IPD) 58mm-71mm arasında değişir).

Göz İzleme: Yok.

Meta Quest Touch Plus Kontrolleri

Konfor

Daha doğal hareket ve kesin giriş deneyimi için akıcı, halkasız tasarımla rahatça oynayın. TruTouch değişken haptikler dokunsal geri bildirim sağlar, böylece sanal ortamlarda daha gerçekçi şekilde dokunabilir, hareket edebilir ve tepki verebilirsiniz.

Deneyim

Karma gerçeklik geçişi Daha iyi derinlik ve çözünürlük için 2 RGB Renk kamerası ve derinlik projektörü.

Doğrudan Dokunma El İzleme

Gelişmiş hibrit bilgisayar görüşü ve makine öğrenimi sensörleri, 4 IR kamerası ve 2 RGB kamerası kameraları ile jestlerinizi takip eder, kontrolsüz gezinme ve daha sezgisel kontrol sağlar. Ellerinizi hareket ettirerek dokunun, kaydırın, gezinin ve oynayın.

İçerik Kütüphanesi

500+ başlık geniş bir deneyim kütüphanesi getirir. Karma gerçeklik ve daha iyi performans sayesinde herkes için daha sürükleyici yollarla keşfedecek bir şeyler var.

Geriye Dönük Uyumluluk

Meta Quest uygulamalarının, oyunlarının ve deneyimlerinin tüm kataloğuna tam erişim. Oyun güncellemeleriyle en sevdiğiniz başlıkları oynamaya devam edin.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version