Anasayfa Haber Meta, Kameralı ve Yapay Zeka Destekli Kulaklıklar İçin Çalışıyor Olabilir

Meta, Kameralı ve Yapay Zeka Destekli Kulaklıklar İçin Çalışıyor Olabilir

Meta Kameralı Yapay Zeka Destekli Kulaklık

Meta tarafından yapay zeka destekli ve kamera donanımlı kulaklıklar üzerinde çalışıldığı iddia edilmiş durumda. The Information‘ın haberine göre, şirket için bu ürüne Camerabuds adı veriliyor. Kulaklıkların gerçek zamanlı nesne tanımlama ve dil çevirisi için yapay zeka yeteneklerini ve kameraları kullanacağı da bilgiler arasında.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg’in projeye yoğun ilgi gösterdiği ve ürün ile ilgili kulak içi ve kulak üstü tasarımlar da dahil olmak üzere çok sayıda tasarım konsepti öngördüğü belirtiliyor.

Meta, yapay zeka destekli kulaklıkları giyilebilir teknolojinin olası geleceği olarak görüyor ve Meta’dan sonra rakip şirketlerin de aynı yolu izleyeceğine inanıyor. Malum, şirket Ray-Ban ortaklığında Ray-Ban Meta akıllı gözlükler ile başarılı bir iş ortaya çıkardı.

Şirketin, yapay zeka destekli bu kulaklık teknolojisinin olanaklarını keşfetmek için “akıllı” kulaklıklar konusunda uzman Kansas merkezli bir elektronik şirketi olan Ear Micro ile görüştüğü söyleniyor.

Camerabuds’ın önünde bazı engeller olduğu ifade ediliyor. Uzun saç, aşırı ısınma vb. nedeniyle olası kamera tıkanması ve kameraların kullanılmasından kaynaklanan gizlilik endişeleri de şirketin dikkat etmesi gereken konular arasında.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version