Anasayfa Haber Counter-Strike 2 macOS İçin Sunulmayacak

Counter-Strike 2 macOS İçin Sunulmayacak

Counter-Strike 2 macOS

Valve heyecanla beklenen Counter-Strike 2‘yi Eylül ayı sonunda oyuncular ile buluşturdu. Öte yandan, Mac kullanıcıları yeni güncellenen oyununun macOS için destek sunmadığından şikayet etmişti. Şimdi ise Valve, Counter-Strike 2’nin macOS için yayınlanmasının planlamadığını kesin olarak doğruladı.

Steam destek bölümünde şirket, DirectX 9 ve 32 bit işletim sistemleri de dahil olmak üzere eski donanımlara yönelik desteğin sona erdiğini belirtti. Bu hamlenin bir parçası olarak şirket artık macOS’u da desteklemeyecek.

Valve’a göre DirectX 9, 32-bit ve macOS sistemlerinin birleşimi Counter-Strike: Global Offensive’in aktif oyuncularının %1’inden azını oluşturuyor. Sonuç olarak Counter-Strike 2, Windows ve Linux’un yalnızca 64 bit sürümlerini destekleyecek.

Bu açıklama, CS:GO’ya yönelik 26 GB’lık bir güncellemenin oyunu macOS sistemlerinde oynanamaz hale getirmesinin ardından geldi. Valve, Mac kullanıcılarının Prime Status yükseltmeleri için para iadesi sunarken, Apple cihazlarında oyun dünyasının en kalıcı serilerinden biri için resmi desteğin ve geliştirmenin sona erdiğinin sinyalini veriyor.

Kararın arka planında Apple’ın Vulkan grafik API desteği sunmamasının önemli bir zorluk oluşturmasının yattığı düşünülüyor. Açık kaynaklı MoltenVK kütüphanesi Vulkan’ı Mac’e getirse de Counter-Strike 2’nin gerektirdiği bazı gelişmiş özellikleri sunmakta eksik kalmış durumda.