Anasayfa Haber Qualcomm Snapdragon X Serisi İçin Ön Duyuru Yapıldı

Qualcomm Snapdragon X Serisi İçin Ön Duyuru Yapıldı

Snapdragon X Serisi

Qualcomm, 2018 yılından bu yana Windows dizüstü bilgisayarlar için Snapdragon 8xc markası altında çipler piyasaya sürüyor. Şimdi ise şirket, gelecekteki PC çipleri için 8cx markasını bir kenara bırakarak Snapdragon X serisini duyurdu.

Qualcomm Snapdragon X Serisi 2024’te Geliyor

Qualcomm, Snapdragon X hakkındaki basın açıklamasında şunları söyledi: “Snapdragon X serisi platformlar, merkezi işlem birimi (CPU), grafik işlem birimi (GPU) ve NPU genelinde heterojen bilgi işlem mimarileri mühendisliğinde uzun yıllara dayanan deneyimimize dayanmaktadır. Şimdi, yeni nesil özel Qualcomm Oryon CPU’muzdan yararlanarak, performans ve güç verimliliğinde büyük bir atılım, Snapdragon X’i güçlendirecek ve NPU’muzla birleştirildiğinde, yeni üretken yapay zeka çağı için hızlandırılmış cihaz içi kullanıcı deneyimleri sunacak.”

Qualcomm Oryon CPU ilk olarak Kasım 2022’de duyurulmuştu. O tarihte şirket, bu yeni CPU’nun PC’lerden başlayarak akıllı telefonlar, dijital kokpitler, Gelişmiş Sürücü Destek Sistemleri, genişletilmiş gerçeklik ve altyapı ağ çözümleri dahil olmak üzere geniş bir Snapdragon destekli ürün portföyüne entegre edileceğini söylemişti.

Snapdragon X markasının, Qualcomm’un akıllı telefonlar ve tabletler için ürettiği çiplerin aksine kamuoyunun bu çipleri PC’ye özel ürünler olarak tanımasına yardımcı olacağı belirtiliyor. Snapdragon X’in logosu da farklı görünecek ve şirket, “ikonik Snapdragon ateş topunu cesur, canlı, temiz ve ayırt edici bir değişiklikle” değiştireceğini ifade ediyor.

Qualcomm yeni çipler hakkında daha fazla ayrıntının 24-26 Ekim’de Maui, Hawaii’de yapılacak yıllık zirvede paylaşılacağını açıkladı.