Anasayfa Haber ARM, Raspberry Pi’nin Azınlık Hissesini Satın Aldı

ARM, Raspberry Pi’nin Azınlık Hissesini Satın Aldı

ARM Raspberry Pi

ARM, Raspberry Pi’nin azınlık hissesini satın alarak Nesnelerin İnterneti (IoT) geliştirici topluluğu için kritik çözümler sunmak üzere iş birliği yapan iki şirket arasındaki başarılı uzun vadeli ortaklığı daha da genişlettiğini duyurdu.

Raspberry Pi hafif işletim sistemlerini veya topluluğun icat etmeye devam ettiği projeleri çalıştırmak için kullanılabilecek küçük, düşük maliyetli bilgisayar kartları geliştiriyor. Raspberry Pi’nin en yeni bilgisayarı olan Pi 5’nin 8 GB’lık modeli şu anda 80 dolardan satılıyor.

Raspberry Pi CEO’su Eben Upton, ARM teknolojisinin her zaman platformlarının merkezinde yer aldığını ve bu gelişmenin “uzun süredir devam eden ilişkilerinde önemli bir kilometre taşı” olduğunu söyledi. Upton şöyle devam etti: “ARM teknolojisini mevcut ve gelecekteki ürünlerimizin temeli olarak kullanmak, öğrencilerden ve meraklılardan profesyonel geliştiricilere kadar herkes için giriş engellerini kaldırmaya devam ederken ihtiyacımız olan bilgi işlem performansına, enerji verimliliğine ve kapsamlı yazılım ekosistemine ve geniş ölçekte ticari IoT sistemlerine erişmemizi sağlıyor.”

ARM yatırımın bir parçası olarak Raspberry Pi’nin oluşturmasını istediği herhangi bir detayı belirtmedi ancak ileriye dönük olarak daha fazla söz hakkına sahip olacak. Bu anlaşma sonucunda Raspberry Pi’nin yeni bir ürün serisi başlatıp başlatmayacağı da merak konusu. Ek olarak Raspberry Pi Foundation için de daha fazla finansal güvenlik sağlanmış olacak.