Anasayfa Haber Brave İçin Leo Yapay Zeka Asistanı Duyuruldu

Brave İçin Leo Yapay Zeka Asistanı Duyuruldu

Brave Leo

Brave internet tarayıcısının yeni sürümü olan 1.60 ile birlikte Leo adlı yapay zeka asistanının artık tüm Brave masaüstü kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulduğu duyuruldu.

Brave’in tarayıcı yapay zeka asistanı Leo, her türlü göreve yardımcı olabilecek. Asistan web sayfalarının veya videoların gerçek zamanlı özetlerini oluşturabilecek. İçerikle ilgili soruları yanıtlayabilecek veya yeni içerik oluşturabilecek. Ek olarak sayfaları çevirebilecek, analiz edebilecek, yeniden yazabilecek ve daha fazlasını yapabilecek.

Şirket, Leo’nun aynı zamanda özel ve güvenli olduğunu iddia ederek onunla yaptığınız hiçbir sohbeti kaydetmeyeceğini veya bunları büyük dil modellerini eğitmek için kullanmayacağının altını çiziyor. Yapay zeka sohbet robotuna erişmek için oturum açmak veya bir hesap açmak da gerekmiyor.

Leo varsayılan olarak Llama 2 LLM’yi kullanıyor ancak Brave, Leo Premium için diğer LLM’lere erişim sağlayacak bir abonelik hizmeti başlattığını duyurdu. Leo Premium aboneleri, Anthropic’in mantıksal akıl yürütme ve kodlamada öne çıkan daha hızlı ve daha hafif modeli Claude Instant’a erişim elde edecek. Claude’un mevcut sürümü daha uzun, daha yapılandırılmış yanıtlar üretebiliyor, talimatları Instant’ın önceki sürümlerine göre daha iyi takip edebiliyor ve matematik, kodlama, çok dilli yetenekler ve soru yanıtlama konularında gelişmeler gösteriyor.

Leo Premium, daha yüksek sohbet hızı limitleri ve yoğun kullanım sırasında öncelikli kullanım gibi başka özelliklere de sahip olacak. Hizmetin ücreti ise ayda 15 dolar olacak ve Brave’in sitesinden satın alınabilecek.

Diğer taraftan Brave’in Windows sürümünün de VPN hizmetlerini kullanıcılara haber vermeden yüklediği keşfedilmişti. Şirket artık tarayıcıyı VPN uygulamalarını yüklemeyecek şekilde güncelleyeceğini söyledi.