Anasayfa Haber Yeni watchOS Güncellemesi, Apple Watch Pil Tüketimi Sorununu Düzeltecek

Yeni watchOS Güncellemesi, Apple Watch Pil Tüketimi Sorununu Düzeltecek

Yeni watchOS Apple Watch Pil Tüketimi Sorunu

Apple, Apple Yetkili Servis Sağlayıcıları ile paylaşılan bir notta watchOS 10.1 güncellemesi sonrasında bazı Apple Watch modellerindeki aşırı pil tüketimi sorununu ortadan kaldıracağını belirtti.

MacRumors‘un edindiği notta Apple, sorunun yakında gelecek bir watchOS güncellemesiyle çözüleceğini söyledi. Apple notta herhangi bir ek ayrıntı sunmadığından sorunun altında yatan nedenin ne olduğu, kaç müşterinin etkilendiği ve tüm Apple Watch modellerinin etkilenip etkilenmediği belli değil.

watchOS 10.1 güncellemesinin Ekim ayı sonlarında piyasaya sürülmesinden bu yana çeşitli platformlarda müşterilerden bu sorunla ilgili şikayetler gelmeye başladı. Sorun, Apple Watch Series 5 gibi eski modellerden en yeni Apple Watch Ultra 2 yeni modellere kadar çeşitli Apple Watch’ları etkiliyor gibi görünüyor.

Apple, iOS 17.1 geliştirici sürüm notlarında güncellemenin watchOS 10.1 çalıştıran bir Apple Watch, iOS 17 çalıştıran bir iPhone ile eşleştirildiğinde daha fazla güç tüketiminin meydana gelebileceği bir sorunu çözdüğünü belirtti. Öte yandan, Apple Watch pil tüketimi sorunu tamamen çözülmedi, bu nedenle watchOS güncellemesi gerekli olacak.

Bakalım sorun watchOS 10.1.1 mi, yoksa şu anda beta test aşamasında olan ve Aralık ayında yayınlanması beklenen watchOS 10.2 ile mi çözülecek?