Anasayfa Haber FPS Üç Kata Kadar Arttı: NVIDIA Frame Generation ve AMD Fluid Motion...

FPS Üç Kata Kadar Arttı: NVIDIA Frame Generation ve AMD Fluid Motion Frames Bir Arada

QuasarZone, bazı oyunlarda hem NVIDIA DLSS Frame Generation hem de AMD Fluid Motion Frames teknolojilerini kullanarak büyük performans artışları elde etti. Üstelik FPS değerleri 3 kata kadar arttı. Peki bu nasıl mümkün?

Farklı bir çoklu GPU çözümü sayesinde. Bir RTX 4000 serisi ekran kartıyla birlikte DLSS Frame Generation kullanılarak render alınıyor, ardından başka bir AMD ekran kartı bu çıktıyı Fluid Motion Frames aracılığıyla daha da fazla kare oluşturmak üzere işliyor. Yani çok sayıda sahte kare üretimi için iki ekran kartını eşleştirmek mümkün.

Bu pratik bir yöntem mi? Açıkçası pek değil. Testleri yapan kişiler sisteme hem RTX 4090 hem de RX 6000 ekran kartı taktı, her ikisinin sürücülerini yükledi ve ardından birincil ekranı RX 6600’e bağladı. Daha sonra Windows’ta 4090 işleme GPU’su olarak seçildi, bu da RTX 4090 ile DLSS 3 Frame Generation teknolojisinin kullanımına imkan tanıdı. Üretilen içerik RX 6600’e ulaştırılırken AMD Fluid Motion Frames ile birlikte daha da fazla kare üretimi sağlandı.

Cyberpunk 2077 ve Starfield gibi oyunlarda hem DLSS 3 hem de AFMF etkinleştirildiğinde performans artışı yaklaşık 3 kat oldu. Hatta Starfield tarafındaki artış Frame Generation olmadan (oyunda desteklenmiyor) elde edildi. Call of Duty: Modern Warfare III ve Ratchet & Clank: Rift Apart oyunlarında performans yaklaşık iki katına çıktı. Tüm bunlar kulağa yüzeysel olarak kesinlikle etkileyici geliyor. Ancak bu çözüm tam olarak sorunsuz değil.

Öncelikle, sistemde NVIDIA ve AMD olmak kaydıyla iki ekran kartı gerekiyor. Bu da daha fazla maliyet, daha fazla ısı üretimi ve daha fazla alan kaplanması demek. Daha da önemlisi, Frame Generation ve AFMF’nin birleştirilmesi ortalama kare hızında büyük bir artışa neden olsa da %1’lik düşük kare hızı ya çok fazla değişmiyor ya da bir miktar düşüyor.

İdeal olarak, %1 düşük kare hızı ortalama FPS’ye daha yakındır. Ortalama FPS artarken %1 düşük FPS değeri aşağılardaysa, bu akıcı olmayan ve daha dalgalı bir oyun deneyimi sağlayabilir.