Anasayfa Haber Microsoft, Xbox Game Pass İçin Ücretsiz Reklam Tabanlı Hizmet Sunmayı Düşünüyor Olabilir

Microsoft, Xbox Game Pass İçin Ücretsiz Reklam Tabanlı Hizmet Sunmayı Düşünüyor Olabilir

Xbox Game Pass ücretsiz reklam tabanlı oyun hizmeti.

Microsoft, Xbox Cloud Gaming hizmeti sayesinde insanlara bilgisayar veya Xbox konsolları dışındaki cihazlarla oyun oynamayın yeni bir yolunu sundu. Ancak Xbox Cloud Gaming’e erişmenin tek yolu Xbox Game Pass Ultimate aboneliğine sahip olmak.

Şirket, Xbox Bulut Oyunlarında değişiklik veya iyileştirmeler yapmaya yönelik gelecekteki somut planları konusunda bir süredir oldukça sessizdi. Ancak bir şirket yöneticisinin yakın zamanda yaptığı birkaç yorum, bulut oyun hizmetine erişimi genişletmek için büyük bir çaba sarf edildiğine dair ufak ipuçları veriyor.

Microsoft’un Xbox finans müdürü Tim Stuart, dünyanın çok fazla Xbox oyun konsolu veya bilgisayar satmayan bölgelerinde Xbox Cloud Gaming’e erişim hakkında konuştu.

Tim Stuart, Afrika, Hindistan ve Güneydoğu gibi ülkelerdeki nüfusun %50’sinin 23 yaşında genç bireylerden oluştuğunu söylüyor. Dolayısıyla bu ülkelerde hitap edebileceği milyonlarca oyuncu olduğundan bahsediyor. Microsoft finans müdürü ayrıca 30 saniyelik reklam karşılığı 2 saatlik oyun oynamanın mümkün olabileceğini belirtmiş.

Oyuncuların premium oyunları reklamlarla ücretsiz oynamasına izin verme fikri elbette yeni değil. Oyuncuların daha fazla içeriğe erişmesine olanak tanıyan veya ekranda 30 saniye veya daha uzun bir video reklamı izlemeleri durumunda onlara oyun içi olanak sağlayan çok sayıda mobil oyun var.

Stuart’ın yorumları kesinlikle Microsoft’un Xbox Bulut Oyun için reklam tabanlı ücretsiz bir plan sunacağını doğrulamıyor. Ancak böyle bir fikirden bahsetmesi muhtemelen şirketin en azından bir süredir bu fikir üzerinde beyin fırtınası yaptığı anlamına geliyor.

Microsoft’un böyle bir plan için nasıl bir yol izleyeceği henüz belli değil.