Anasayfa Haber Ubisoft, The Crew Serisinin İlk Oyununu Kapatıyor

Ubisoft, The Crew Serisinin İlk Oyununu Kapatıyor

Ubisoft, The Crew serisinin ilk oyununu kapatıyor.

Ubisoft tarafından geliştirilen The Crew yarış serisinin ilk oyunu yakında kapanıyor. Şirket, yarış oyununun çeşitli dijital mağazalardan kaldırıldığını ve çevrimiçi sunucularının 31 Mart 2024’ten sonra kapatılacağını doğruladı.

Ubisoft, verilen bu kararın sebebini bir blog gönderisinde ise şu şekilde belirtti:

“Bunun, oyundan hâlâ keyif alan oyuncular için hayal kırıklığı yaratabileceğinin farkındayız ancak yaklaşmakta olan sunucu altyapısı ve lisans kısıtlamaları nedeniyle bu bir zorunluluk haline geldi. Bir oyunu, özellikle de ilkini kullanımdan kaldırmak hafife aldığımız bir şey değil. Amacımız, oyunculara en iyi aksiyon sürüşlü oyun deneyimini sunmak ve bunu başarmak olmaya devam ediyor; The Crew 2 ve yakın zamanda başlatılan The Crew Motorfest için yeni içerik ve destek sağlamaya devam ediyoruz.”

14 Aralık 2023 tarihinden itibaren The Crew 1, tüm sürümleri ve sanal para birimi paketleri dahil olmak üzere tüm çevrimiçi mağazalardan kaldırılacak. Oyunu oynamak isteyen oyuncular oyuna 31 Mart 2024 tarihine kadar erişebilecekler ancak bu tarihten sonra hiçbir platform üzerinden oyuna erişim sağlanamayacak.

Dijital mağazanın geri ödeme şartlarına bağlı olarak, oyuncular yakın zamanda The Crew‘i satın aldılarsa geri ödeme alma hakkına sahip olabilecekler.

Oyun ilk olarak Ubisoft Ivory Tower tarafından geliştirildi ve Ubisoft tarafından Aralık 2014’te PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360 ve PC için piyasaya sürüldü. The Crew, oyunculara kalıcı bir açık dünya sunmasıyla büyük ilgi toplamıştı. 2018 yılında ise şirket oyunun devamı olan The Crew 2’yi piyasaya sürmüştü.