Anasayfa Haber Steam Artık Windows 7, 8 ve 8.1 Desteklemiyor

Steam Artık Windows 7, 8 ve 8.1 Desteklemiyor

Steam Windows 7 8 8.1

Valve’nin oyun mağazası Steam sonunda Windows 7, 8 ve 8.1 işletim sistemlerini geride bırakıyor. 1 Ocak 2024 itibarıyla Windows 10 öncesi sürümler artık resmen desteklenmiyor. Steam güncellemelerini (güvenlik yamaları dahil) almaya devam etmek ve oyunlarına erişmek isteyenlerin Windows 11 veya Windows 10 sürümlerine geçmeleri gerekiyor.

Steam artık Windows 7, 8 ve 8.1’de desteklenmiyor olsa da kullanıcılar oyunlarına erişmeye devam edebilecek. Öte yandan Valve, Google Chrome’un yerleşik bir sürümüne bağımlı olması nedeniyle hizmetin her an bozulabileceği konusunda uyarıyor. Malum, Google Ocak 2023 tarihinde Windows 7 desteğini kesmiş ve Chrome 109 eski Windows sürümlerinde kullanılabilen son sürüm olmuştu. Chrome’a bağımlı olmanın yanı sıra, Windows için Steam yakında Windows 7, 8 ve 8.1’de kullanılamayan belirli işletim sistemi özelliklerine ve güvenlik bileşenlerine ihtiyaç duyacak.

Valve’ın Windows 7, 8 ve 8.1’de oyun platformunun işlevselliğinin devam edeceğini garanti edememesi nedeniyle, bu işletim sistemlerine bağlı kalan müşteriler hizmetin her an çökmesini bekleyebilirler. Buna ek olarak, artık herhangi bir teknik destek de alamayacaklar.

Bu arada Windows 7, 8 ve 8.1 kullanıcıları Windows 10’a ücretsiz yükseltme artık mevcut olmadığından zor durumda kalacak. Eylül 2023 itibarıyla Microsoft, yeni bir anahtar satın almadan eski Windows sürümlerini Windows 10’a yükseltmeye izin veren uzun süredir devam eden boşluğu kapattı. Desteklenen bir Windows sürümünü yüklemek için artık orijinal bir Windows 10 veya 11 lisansı gerekiyor.