Anasayfa Etkinlik CES MSI, Taşınabilir Oyun Bilgisayarını CES 2024’te Tanıtacak

MSI, Taşınabilir Oyun Bilgisayarını CES 2024’te Tanıtacak

MSI Taşınabilir Oyun Bilgisayarı CES 2024

MSI, Instagram üzerinden yayınladığı bir tanıtım videosu ile yakında çıkacak olan taşınabilir oyun bilgisayarına bir göz atma fırsatı sundu. Kısa videoda RGB aydınlatma ile çevrili iki ofset joystick, yanlarda havalandırma delikleri ve arkada MSI oyun logosu gibi kısımlar görülüyor.

Ayrıntılar az olsa da tasarım, kumanda kolu düzeninde Asus ROG Ally gibi rakiplerden ilham alıyor. MSI, gönderide gizemli cihazdan “yeni bir MSI ejderhası türü” olarak bahsediyor ve şirketin oyun portföyünü dizüstü bilgisayarların ötesine genişleteceğini öne sürüyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

MSI Gaming (@msigaming)’in paylaştığı bir gönderi

Bu anlamda cihazın el konsollarına rakip olacak tam özellikli bir taşınabilir oyun deneyimi sunmayı amaçladığını gösteriyor. Yani MSI, Logitech G Cloud gibi bulut tabanlı bir oyun konsolu geliştirmiyor gibi gözüküyor.

MSI el bilgisayarının kaputunun altında muhtemelen AMD Ryzen işlemcileri kullanılacak. En iyi seçenekler arasında Asus ROG Ally ve Lenovo Legion Go’da bulunan Ryzen Z1 Extreme veya AMD’nin daha yeni Hawk Point türevi APU’larından biri yer alıyor. Her ikisi de Windows 11 çalıştırırken Steam Deck’in Van Gogh APU’sundan daha hızlı performans sunuyor.

Diğer taraftan MSI, yeni el konsoluna güç vermek için Intel Core Ultra işlemcileri seçerek el konsolu pazarında yeni bir dalga yaratabilir. İlk kıyaslamalar Intel Meteor Lake’in entegre grafiklerinin AMD’ninkilerden daha hızlı olduğunu gösteriyor.

MSI yeni ürünü hakkındaki tüm özellikleri ve belki de bir fiyat ile çıkış tarihi bilgilerini CES 2024’te açıklayacak.