Anasayfa Etkinlik CES MSI Claw Tanıtıldı! İşte Özellikleri

MSI Claw Tanıtıldı! İşte Özellikleri

MSI Claw Özellikleri

İnternetteki bazı sızıntıların ardından MSI, yeni bir taşınabilir el tipi oyun bilgisayarı geliştirdiğini doğrulamış ve CES 2024 sırasında tanıtacağını açıklamıştı. İşte, MSI Claw adı verilen taşınabilir oyun bilgisayarının özellikleri.

MSI Claw Özellikleri

MSI Claw, 7 inç, 120 Hz dokunmatik ekrana sahip olacak ve Steam Deck, Asus ROG Ally ve Levovo Legion Go gibi rakipleriyle yarışa girecek.

AMD CPU’ları kullanan tüm taşınabilir oyun bilgisayarlarının aksine MSI Claw, Intel Arc GPU’larla birlikte Intel’in yeni “Meteor Lake” Ultra Core yongasını kullanıyor. Cihazın içinde Intel Core Ultra 7 155H’e kadar işlemci bulunacak. MSI basın bülteninde şunları belirtiyor: “Intel’in devrim niteliğindeki XeSS teknolojisi dünya çapındaki meraklıların oyun deneyimini dönüştürdü ve Claw ile bunu yapmaya devam ediyor. Gelişmiş yapay zeka yükseltme algoritmalarından yararlanan XeSS, olağanüstü akıcı ve sürükleyici bir oyun için FPS’yi önemli ölçüde artırarak oyuncuların taşınabilir bir el cihazında zahmetsizce AAA oyunların keyfini çıkarmasına olanak tanıyor.”

MSI Claw’da ayrıca 16 GB RAM bulunacak. Teknik özellikler, depolama için aynı zamanda NVMe M.2 2230 SSD by PCIe Gen 4 x4 kullanılacağını belirtiyor ancak yerleşik depolama miktarı hakkında hiçbir bilgi yok. Ayrıca depolama alanını genişletmek için bir microSD kart yuvası da bulunacak.

MSI, Claw’ın konfor ve hassasiyet için ergonomik olarak tasarlandığının altını çiziyor. Ek olarak, her boyuttaki el için sezgisel bir oyun deneyimi sağlanarak cihazın kullanıcıların doğal kavrama hatlarına uyacak şekilde tasarlandığı ifade ediliyor.

MSI Claw ayrıca, tam oyun iş yüküyle 2 saate kadar dayanacağını iddia ettiği 53Whr’lik bir pile sahip olacak. Cihaz, işletim sistemi olarak Windows 11’i kullanacak ancak şirket, Claw’ın hem Windows hem de Android oyunlarını oynamasına izin verecek MSI APP Player’a sahip olacağını söylüyor.

MSI Claw Fiyatı

MSI henüz Claw’ın fiyat ve çıkış tarihi hakkında herhangi bir detay paylaşmadı.