Anasayfa Haber S.T.A.L.K.E.R. Legend of the Zone Trilogy, Xbox ve PlayStation Konsollara Geldi

S.T.A.L.K.E.R. Legend of the Zone Trilogy, Xbox ve PlayStation Konsollara Geldi

S.T.A.L.K.E.R. Legend of the Zone Trilogy

Microsoft ve GSC Game World, Xbox Partner Preview yayını sırasında orijinal S.T.A.L.K.E.R. üçlemesinin S.T.A.L.K.E.R. Legends of the Zone Trilogy adı ile Xbox ve PlayStation oyun konsollarına geldiğini duyurdu. Üçleme artık Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation 4 ve PlayStation 5 konsolları için mevcut durumda.

Paket, geliştirici tarafından konsollar için sıfırdan oluşturulmuş oyun kumandası desteğine sahip Shadow of Chernobyl, Clear Sky ve Call of Pripyat’ı içeriyor.

GSC Game World’den Zakhar Bocharov, ” S.T.A.L.K.E.R. uzun süredir bir PC franchise’ı olduğundan temel öncelikler, deneyimin bir bütün olarak konsollara uyarlanması üzerinde yoğunlaştı (konsol arayüzleri için yerel denetleyici desteği dahil ancak bununla sınırlı olmamak üzere). Her şeyi sıfırdan yarattık ve oyunun hem kontrol edilmesinin kolay hem de oynanmasının rahat olmasını sağladık.” diyor.

Başlangıç olarak, oyunların konsol versiyonlarında silah seçimi için yeni bir çark ve optimize edilmiş menü navigasyon sistemleri bulunuyor. Stüdyo şunu ekliyor: “Orijinal S.T.A.L.K.E.R. karmaşık bir oyundur; dolayısıyla oyun deneyimini optimize ederken geliştirme ekibi, benzersiz oyun döngüsünü ve The Zone’un ikonik ve düşmanca ortamının üstesinden gelme hissini kaybetmemeyi önemli bir hedef haline getirdi”

S.T.A.L.K.E.R. Legend of the Zone Trilogy artık Xbox ve PlayStation konsolları için paket olarak ya da üçlemedeki bireysel oyunlar ayrı ayrı satın alınabiliyor. Gelecekteki güncellemelerde stüdyo, yeni platformlarda mod.io aracılığıyla mod desteğini ve mevcut nesil konsollar için yüksek kaliteli grafik geliştirmelerini de dağıtmayı planlıyor.

Diğer taraftan GSC Game World, S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl adlı devam oyununu da Eylül ayında piyasaya sürmeyi planlıyor.