Anasayfa Haber Bülten Hibrit Öğrenme İçin Bulut Araçlarını Kullanmak

Hibrit Öğrenme İçin Bulut Araçlarını Kullanmak

Hibrit Öğrenme İçin Bulut Araçlarını Kullanmak

Yüz yüze derslerin pandemi sırasında darbe alması eğitim ve teknoloji sektörlerindeki pek çok kişinin yıllardır savunduğu bir gerçeğin altını çizdi: Buluta geçiş çok önemli ve kaçınılmaz.

Farkında olsun ya da olmasın akıllı telefonlarını düzenli olarak kullanan öğretmenler zaten aktif bulut kullanıcılarıdır. Sadece normalde yaptıklarını, derslerini yönetirken nasıl uygulayacaklarını öğrenmeleri gerekiyor.

Peki bulut nedir?

En basit ifadeyle bulut, internet üzerinden erişilebilen bir dizi sunucudur. Kuruluşlar, çoğumuzun günlük olarak kullandığı web sitelerini ve uygulamaları barındırmak için buluttan yararlanır. Eğitimde, ders içeriğini Google Classroom veya Microsoft Teams aracılığıyla paylaştığımızda, bulut beyaz tahtalara talimatlar yazdığımızda veya sınıflara erişilemediğinde evdeki öğrencilere ulaşmak için bir video görüşmesine atladığımızda bulut devreye giriyor.

Okullar, harmanlanmış yüz yüze ve hibrit sınıflar için buluttan nasıl yararlanabilir?

Pek çok ülkedeki eğitim sistemleri, sınıflarını sanal olarak uzaktaki öğrencilere kadar genişletmek için halihazırda bulut hizmetlerine geçti. Bu, okullardaki aktif bulut hizmeti kullanıcılarının istikrarlı artışıyla iyi şekilde yansıtılan bir trend haline geldi.

Kesintisiz öğrenme

Bulutu kullanmak bir okulun operasyonel dayanıklılığını önemli ölçüde artırır. Okulun geçici olarak kapatılması durumunda, yönetimin hızla uzaktan veya hibrit eğitim yöntemlerine geçiş yapması öğrencinin ilerlemesinin kesintisiz kalmasını sağlayabilir.

Bulut tabanlı öğrenme yönetim sistemleri ve çevrimiçi eğitim kaynakları fiziksel olarak kampüsle sınırlı olmadığından öğretmenler ve öğrenciler ders materyallerine erişimlerini asla kaybetmezler. Ders içeriklerini okul tarafından verilen cihazlarına kolayca indirebilir ve video konferans yoluyla derslere katılabilirler.

Daha geniş erişim

Bulutu kullanmak sınıfları açarak okullara daha geniş bir öğrenci ve öğretmen yelpazesine uyum sağlayacak daha fazla sanal alan sağlıyor. Video konferansın gücünden yararlanmak, yalnızca eğitim kurumlarının saha dışındaki öğrencilere ders sunmasına izin vermekle kalmaz, aynı zamanda birden fazla öğrenci grubuna aynı anda hitap edebilecek uzaktan eğitmenleri ve endüstri uzmanlarını davet etme fırsatları da sunar.

Gerçek zamanlı etkileşim

Bulut beyaz tahtalar ve diğer çevrimiçi üretkenlik araçları, öğrencilerin gerçek zamanlı olarak fikir alışverişinde bulunmalarına ve ortak projeler üzerinde birlikte çalışmalarına olanak tanır. Öğrencilerin sınıf arkadaşlarını nadiren şahsen görebildikleri tamamen uzaktan öğrenme ortamlarında, bu araçlar onlara birbirleriyle etkileşime girmeleri için bir yol sağlayarak, birlikte öğrenirken akranlarıyla sosyalleşmelerine olanak tanır.

Ters Yüz Sınıflar

Ders içeriğinin buluta taşınması aynı zamanda okulların, mezunları 21. yüzyıl becerileriyle donattığı bilinen etkili bir aktif öğrenme stili olan ters yüz öğrenmenin benimsemesini de kolaylaştırır.

Bu senaryoda öğrenciler, okulun onlara sağladığı bulut tabanlı içeriği kullanarak kendi kendilerine çalışmaya teşvik edilir. Öğretmenler daha sonra öğrencilerin fikirleri sentezlemesine ve öğrendikleri kavramların pratik uygulamalarını keşfetmelerine yardımcı olan etkinliklere ev sahipliği yapmak için sınıf oturumlarını kullanan kolaylaştırıcılar haline gelirler.

Daha iyi teknoloji okuryazarlığı

Bulutu eğitim için kullanmak aynı zamanda hem öğrencilerin hem de öğretmenlerinin teknolojiye daha iyi alışmalarına yardımcı olur. Bu, donanım ve yazılımın nasıl çalıştırılacağına ilişkin bilgileriyle sınırlı değildir; aynı zamanda yaratıcılıklarını da geliştirir.

Okulunuz bulutu benimseme açısından hangi aşamada olursa olsun BenQ sizi destekleyebilir. İster Google Workspace ve Office 365 gibi bulut tabanlı platformları, isterse de öğretim için Microsoft Office gibi yerel olarak yüklenmiş programları kullanıyor olun, daha ilgi çekici yüz yüze dersler ve karma öğrenme oturumları için BenQ Board akıllı tahtalara bulut dosyalarını ve uygulamalarını kolayca yükleyebilirsiniz.

Nasıl yapılacağını öğrenmek için BenQ web sitesini ziyaret edebilir ve BenQ Board akıllı tahtaların tüm özelliklerini inceleyebilirsiniz.