Anasayfa Haber Vivo X100 Serisi ve Xiaomi 14 Ultra Yakında 5.5G Desteği Alacak

Vivo X100 Serisi ve Xiaomi 14 Ultra Yakında 5.5G Desteği Alacak

Vivo X100 Serisi ve Xiaomi 14 Ultra Yakında 5.5G Desteği Alacak
5G'den 5.5G'ye Geçiş

Görünüşe göre Oppo Find X7 serisi, piyasadaki 5.5G ağ yükseltmesini alan tek cihaz değil, daha fazla şirket cihazlarını en yeni 5.5G ağını destekleyecek şekilde yükseltmek için Oppo’ya katılıyor. Vivo, Vivo X Fold 3 ve Vivo X100 serilerinin yakında OTA güncellemesi aracılığıyla 5.5G desteği alacağını duyurdu. Xiaomi’nin 14 Ultra modeli de bu yükseltmeyi alıyor.

5.5G ağı giderek genişliyor ve uluslararası kapsama alanına sahip olacağı için heyecanlı bir hâl alıyor. Vivo ve Xiaomi’nin yanı sıra iQOO 12 serisi ve iQOO Neo 9 serisi de muhtemelen bir OTA güncellemesi aracılığıyla 5.5G ağ yükseltmesini alacak. Yani bu güncellemeyi alacak birçok Çin çıkışlı cihaz var.

Şu an için uluslararası cihazların 5.5G hız yükseltmesini ne zaman alacağına dair bir bilgi mevcut değil. Ancak Çin’deki cihazlar hâlihazırda güncellemeyi aldığı için gelecekte diğer bölgelerin de alma ihtimali var. China Mobile, 5.5G kapsama alanını genişletmek için çalışıyor ancak şu anda sınırlı bölgelerde aktif. Bu yılın sonuna kadar Çin’de 300’den fazla şehirde satışa sunulması, daha iyi performans ve kapsama alanı sağlaması bekleniyor. O zamana kadar bu standardı destekleyen daha fazla cihaz da mevcut olacak.

China Mobile, 5.5G’nin bu yılın sonuna kadar Pekin, Şangay ve Guangzhou gibi büyük şehirlerde erişilebilir olacağını belirtti. China Mobile’ın şu anda bu son yükseltmeyi destekleyen tek operatör olduğunu unutmamak önemli. Eninde sonunda diğer operatörler de katılacaktır ancak onların bunu yapması biraz zaman alacak gibi duruyor. Gelişmeler çok önemli görünmese de 5.5G daha iyi indirme ve yükleme hızları sunuyor. Halen gelecekte olan 6G’nin gelişimine yönelik bir basamak görevi görüyor. Bunu, LTE’den gözle görülür bir performans artışı sağlayan 4G’ye benzer bir ilerleme olarak düşünebilirsiniz.

Ülkemizde son zamanlarda epey konusu açılsa da henüz 5G bir kenara dursun 4.5G’nin bile nadiren aktif olduğu yerler bulunuyor. Sadece birkaç kurumsal noktada 5G bağlantısı deneyimleyebiliyoruz. Bizim için şimdilik uzak bir teknoloji gibi gözüküyor.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version