Anasayfa Haber Apple, Üretken Yapay Zeka Özellikleri için Cihaz Üzerinde Büyük Dil Modeli İçin...

Apple, Üretken Yapay Zeka Özellikleri için Cihaz Üzerinde Büyük Dil Modeli İçin Çalışıyor

Apple Cihaz Üzerinde Büyük Dil Modeli

Bloomberg‘den Mark Gurman, Apple tarafından hız ve gizliliğe öncelik vermek için cihaz üzerinde çalışan kendi büyük dil modelinin (LLM) geliştirildiğini iddia ediyor.

Gurman, Apple’ın LLM’sinin gelecekteki üretken yapay zeka özelliklerinin temelini oluşturduğunu söylüyor. Ayrıca tüm göstergelerin mevcut yapay zeka hizmetlerinin çoğu gibi bulut üzerinden değil, tamamen cihaz üzerinde çalışacağını gösterdiğini paylaşıyor.

Cihaz üzerinde çalışacakları için Apple’ın yapay zeka araçları bazı durumlarda doğrudan bulut tabanlı rakiplerinden daha az yetenekli olabilir ancak Gurman şirketin Google ve diğer yapay zeka hizmet sağlayıcılarından teknoloji lisanslayarak “boşlukları doldurabileceğini” öne sürüyor.

Geçtiğimiz ay Gurman, Apple’ın iOS 18’in bir parçası olarak Gemini yapay zdka motorunu iPhone’a entegre etmek için Google ile görüşmeler yaptığını bildirmişti. Cihaz üzerinde işlemenin başlıca avantajları, bulut tabanlı çözümlere kıyasla daha hızlı yanıt süreleri ve üstün gizlilik olacak.

Apple’ın daha geniş kapsamlı yapay zeka stratejisinin WWDC 2024’te büyük yazılım güncellemelerinin önizlemeleriyle birlikte açıklanması bekleniyor.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version