Anasayfa Haber NVIDIA ve MediaTek, El Konsolu Üzerinde Çalışıyor Olabilir

NVIDIA ve MediaTek, El Konsolu Üzerinde Çalışıyor Olabilir

NVIDIA ve MediaTek İşbirliği Sonucunda SoC'nin Yanı Sıra El Konsolu da Görebiliriz
NVIDIA ve MediaTek İşbirliği

NVIDIA ve MediaTek, otomobil bilgi-eğlence sistemlerinin ötesine geçen bir dizi proje için güçlerini birleştirmeye hazırlanıyor. Ortaya çıkan bilgilere göre, iki dev şirket, kişisel bilgisayarlar ve hatta oyun konsolları için ortak bir çalışma yürütüyor.

Bu çarpıcı iddia analist Dan Nystedt’ten geldi. Nystedt, NVIDIA ve MediaTek’in 3. çeyrekte PC’ler için ARM tabanlı bir yapay zeka işlemci tanıtacağını öne sürdü. Yaklaşık 300 dolarlık bir fiyat etiketiyle piyasaya sürülmesi beklenen bu çip, mevcut seçeneklere kıyasla oldukça pahalı. İşbirliğinin bir diğer önemli ayağı ise TSMC. Tayvanlı üretici devin 2025’in ilk yarısında 3nm üretim teknolojisiyle bu çipi üretmesi bekleniyor. Ürün 2025’e kadar raflarda olmasa da, MediaTek ve NVIDIA’nın gelecek ay Computex’te planlarını açıklaması bekleniyor.

Sızıntılarıyla ünlü XpeaGPU ise NVIDIA’nın oyun konsolu odaklı bir SoC için MediaTek ile çalışmayı düşündüğünü iddia ediyor. Nintendo Switch’e Tegra çiplerini tedarik eden NVIDIA, Japon devin ürünlerini piyasaya sürme konusunda oldukça yavaş olduğunu düşünüyor. Ampere tabanlı SoC’nin Nintendo Switch 2 ile birlikte gelecek yıl piyasaya sürülmesi beklenirken Çinli şirketlerin yeni ürünler sunma hızı NVIDIA için işleri değiştirebilir.

ARM tabanlı bir çipin Windows tabanlı bir oyun konsolu için uygun olmadığı anlamına gelmiyor, bunun altını çizelim. Qualcomm Snapdragon X serisi, işletim sistemi için gerekli optimizasyonları zaten sağlamış durumda ve DirectX/Vulkan oyunlarının bu çip üzerinde sorunsuz çalıştığı bildiriliyor. Dahası NVIDIA zaten Windows ve Linux için GPU tarafında kapsamlı sürücü desteğine sahip. Sizce NVIDIA ve MediaTek işbirliğinin getirisi neler olur? Yorum olarak bize bildirin.