Anasayfa Haber OpenAI, ChatGPT’deki Sky Sesini Scarlett Johansson’a Benzerliği Sebebiyle Geri Çekiyor

OpenAI, ChatGPT’deki Sky Sesini Scarlett Johansson’a Benzerliği Sebebiyle Geri Çekiyor

ChatGPT Sky Scarlett Johansson

OpenAI, ChatGPT üretken yapay zeka sohbet robotunda yer alan Sky adlı yapay zeka sesini güzel aktris Scarlett Johansson’a olan benzerliği sebebiyle askıya aldığını duyurdu. Johansson’un Joaquin Phoenix’in de oynadığı Her (Aşk) adlı 2013 yapımı bilim-kurgu filminde Samantha adlı yapay zeka asistanını seslendirdiğini de hatırlatmak isteriz.

Açıklama, ChatGPT’deki yapay zeka seslerinin nasıl oluşturulduğu hakkındaki bir blog gönderisinde yer aldı. OpenAI, pek çok kullanıcının Sky’ın sesinin Scarlett Johansson’a benzediğini söylemesinin ardından inceleme başlatma kararı aldı. Şirket, X hesabındaki bir gönderide şunu belirtti: “ChatGPT’deki sesleri, özellikle de Sky’ı nasıl seçtiğimizle ilgili sorular duyduk. Sorunları çözerken Sky kullanımını duraklatmak için çalışıyoruz.”

OpenAI, 2023’te 400’den fazla ses ve sinema oyuncusunun seslerinin ChatGPT’nin sesi için değerlendirilmesi için başvuru aldığını söyledi. Şirket sonunda beş oyuncu seçilene kadar başvuruları devam ettirdi. OpenAI’ın bu aktörlerin yapay zeka seslerine verdiği isimler ise Breeze, Cove, Ember, Juniper ve Sky.

OpenAI ayrıca Sky’ın sesiyle ilgili daha fazla ayrıntı verdi: “Yapay zeka seslerinin bir ünlünün kendine özgü sesini kasıtlı olarak taklit etmemesi gerektiğine inanıyoruz; Sky’ın sesi Scarlett Johansson’un taklidi değil, kendi doğal konuşma sesini kullanan farklı bir profesyonel aktrise ait. Gizliliklerini korumak amacıyla seslendirme sanatçılarımızın isimlerini paylaşamıyoruz.”

OpenAI’ın en yeni yapay zeka modeli ChatGPT-4o ise önümüzdeki haftalarda ChatGPT Plus kullanıcıları için kendi ses modunu içerecek.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version