Anasayfa Haber Scarlett Johansson, OpenAI ChatGPT’deki Ses Benzerliği Hakkında Açıklama Yaptı

Scarlett Johansson, OpenAI ChatGPT’deki Ses Benzerliği Hakkında Açıklama Yaptı

Scarlett Johansson OpenAI açıklama

Geçtiğimiz gün sizlerle OpenAI’ın ChatGPT’deki Sky adlı yapay zeka sesinin Scarlett Johansson’a benzetildiği için geri çekme kararı aldığını paylaşmıştık. Şimdi ise Johansson, bağımsız haber organizasyonu NPR’den Bobby Allyn’e uzun bir açıklama gönderdi ve açıklamanın tamamını X üzerinden yayınladı. Görünüşe bakılırsa OpenAI bir şeyleri eksik açıklarken Johansson ile OpenAI’ın arasının pek de iyi olmadığı gözüküyor.

Johansson, OpenAI CEO’su Sam Altman’ın Eylül 2023 tarihinde kendisini ChatGPT yapay zeka sohbet robotu için sesini kaydetmeye davet ettiğini belirtti. Johansson ise bazı kişisel nedenlerden dolayı daveti reddetmiş.

Geçen haftaki ChatGPT-4o demosundaki ses ise Johansson’un sesine çok benzetilmişti. Scarlett Johansson’un açıklaması şöyle: “Yayınlanan demoyu duyduğumda şok oldum, öfkelendim ve Bay Altman’ın en yakın arkadaşlarımın ve haber kaynaklarının farkı anlayamayacağı kadar ürkütücü bir şekilde benimkine benzeyen bir sesin peşine düşeceğine inanamadım. Hatta Bay Altman bu benzerliğin kasıtlı olduğunu ima ederek tek bir “her (o)” kelimesini tweet’ledi – bir insanla samimi bir ilişki kuran Samantha adlı bir sohbet sistemini seslendirdiğim filme bir gönderme.”

Ayrıca Johansson, bu demodan iki gün önce OpenAI’nin temsilcisine ulaşarak Altman’ın orijinal teklifini yeniden düşünmesini istediğini, ChatGPT-4o demosunun temsilci yanıt veremeden yayına girdiğini iddia ediyor. Johansson, avukatlarının daha sonra OpenAI ve Altman ile iletişime geçerek Sky’a benzeyen sesin nasıl yaratıldığını sorduğunu söyledi. Ancak o zaman OpenAI, Sky’ın sesini “duraklatmaya” karar verdi.

Bakalım, Sam Altman veya OpenAI bu açıklamaya yanıt verecek mi?