Anasayfa Haber Adobe Lightroom, Üretken Kaldırma ve Lens Bulanıklığı Özellikleri Aldı

Adobe Lightroom, Üretken Kaldırma ve Lens Bulanıklığı Özellikleri Aldı

Adobe Lightroom Üretken Kaldırma

Adobe tarafından Adobe Lightroom için Üretken Kaldırma (Generative Remove) özelliğinin erken erişimde ve Lens Bulanıklığı (Lens Blur) özelliğinin ise genel olarak kullanılabilir olduğu duyuruldu. Bu ücretli özelliklerin her ikisi de artık Lightroom ekosisteminde mobil, masaüstü, iPad, web ve Classic aracılığıyla kullanılabilir durumda.

Bu iki araç hem amatörler hem de profesyoneller tarafından farklı cihazlardaki resimleri düzenlemek için kullanılabiliyor. Lens Bulanıklığı ile editörler resimlerinin herhangi bir bölümüne tek bir tıklamayla estetik bulanıklık efektleri ekleyebiliyor ve artık yeni ön ayarlar da sunuluyor.

Lightroom kullanıcıları, erken erişimdeki Üretken Kaldırma ile desenli gömleklerdeki lekeleri, yemek fotoğraflarındaki masa örtüsündeki kırışıklıkları, sudaki istenmeyen yansımaları ve çok daha fazlasını gidermek dahil her türlü işlemi gerçekleştirebiliyor. Adobe, geri bildirim almak ve özelliği destekleyen Firefly Image 1 modelini geliştirmek için bu erken erişim döneminde toplulukla birlikte çalışacağını belirtiyor.

Şirketin yapay zeka görüntü hizmeti Adobe Firefly ile ilgili bir güncelleme paylaşan şirket, Mart 2023’ten bu yana dünya çapında 8 milyardan fazla görüntünün oluşturulduğunu söyledi.