Anasayfa Haber Elektrikli Mitsubishi Kamyonlar Yola Çıkıyor

Elektrikli Mitsubishi Kamyonlar Yola Çıkıyor

Mitsubishi Fuso markalı elektrikli kamyonlar New York yollarında boy gösterecek.

Elektrikli araçlar ve özellikle de kamyonlar yeni bir icat değiller. Geçen yüzyılın başında, pek çok gelişmiş ülkede bölgesel nakliye ve dağıtım işleri için elektrikli kamyonetler sıkça tercih ediliyordu. Ancak dizel motorun avantajları kısa sürede durumu tersine çevirmişti.

Ne var ki otomotiv dünyası artık yeniden elektrikli araçlara dönüş yapıyor. Bunda fosil yakıtlı araçların sebep olduğu hava ve gürültü kirliliği büyük rol oynuyor. Özellikle şehir içlerinde dağıtım yapan hafif kamyon ve kamyonetlerin elektrikli olması artık kaçınılmaz hale geldi.

Mitsubishi Fuso bu konuda önemli bir adım atmak üzere. Ülkemiz yollarında da bol bol gördüğümüz Canter modeli hafif kamyonların tamamen elektrikli versiyonu olan eCanter, yakında New York başta olmak üzere pek çok şehrin sokaklarında dolaşmaya başlayacak.

Amerika, Avrupa ve Japonya’daki farklı kuruluşlara 500 adet eCanter sağlayacak olan Mitsubishi Fuso, bunlardan elde edilen veriyi araçların daha da geliştirilmesinde kullanacak. Çeşitli kurumlar tarafından kullanılacak olan eCanter modelinin seri üretim ve satışına ise 2019 yılından itibaren başlanması planlanıyor.