Anasayfa Haber Apple M1 İşlemcili Mac’lerde Windows 10 Çalışabilecek

Apple M1 İşlemcili Mac’lerde Windows 10 Çalışabilecek

Apple M1 Windows 10

Geliştirme aşamasında olan Parallels Desktop sanal makine uygulamasının yeni sürümüyle birlikte M1 çipli Mac’lerde Windows 10 kullanılabilecek.

Apple, ARM mimarisi üzerine inşa ettiği M1 işlemcileriyle birlikte dizüstü bilgisayarlarında köklü bir değişiklik yaptı. x86 mimarili Intel işlemcilerden yapılan bu geçiş birçok soru işaretini de beraberinde getiriyor.

Bazı geliştiriciler Apple M1 işlemciler için yazılımlarını optimize edecekler. Ancak bu süreç tüm uygulamalar için geçerli olmayabilir ya da uygulamaların güncellenmesi uzun zamanlar alabilir. Bu bağlamda Intel işlemciler için hazırlanan uygulamaların Rosetta 2 yardımıyla kullanılabileceğini zaten belirtmiştik.

Öte yandan ARM mimarisine geçişle birlikte iPhone ve iPad uygulamalarının Mac’lerde kullanılabileceğinin altını çizelim. Ancak daha önce söylediğimiz gibi, tüm uygulamalar tam uyumlu olmayabilir ve güncelleme gerektirebilir.

Apple M1 Windows 10

M1 yongalı bir bilgisayar alacaksanız ve Windows 10’u çalıştırmak mı istiyorsunuz? Neyse ki artık bunun da bir yolu var. Windows işletim sistemini MacBook’larda çalıştırmamıza olanak tanıyan Parallels Desktop‘ı hatırlarsınız. Bu sanal makine uygulamasının yeni sürümü şu an geliştirme aşamasında ve Apple’ın M1 çipine sahip yeni Macbook Air, Macbook Pro ve Mac Mini’de Windows 10 kullanmak mümkün olacak.

Parallels Desktop’ın mevcut sürümlerinin yeni Mac’lerde çalışmayacağını da hatırlatalım. Geliştiriciler şu an önemli aşama kaydetmiş durumda ve yeni sürümün çıkması uzun zamanlar almayacak gibi görünüyor.

Son olarak, Mac için Parallels Desktop’ın yeni sürümünü denemek isteyen kullanıcıların aşağıdaki linkten deneme sürümüne kayıt olabileceğini belirtelim.

Apple M1 Mac’ler için Parallels Desktop Formu