Hackintosh Nedir?

Merhabalar. Öncelikle blog yazıma hoşgeldiniz Hackintosh nedir kısa ve öz bir anlatım karşınızdayım.



Hackintosh kelimesi Apple Bilgisayarlara atfedilen Macintosh kelimesinden türetilmiştir. Sizlerinde bildiği üzre Apple macOS kırılıp normal bilgisayarlarda çalıştırılınca bu ismi almış.
Gelelim asıl meselemiz olan Hackintosh’a. Bilgisayarlarımızda (PC) Windows, Linux veya BSD işletim sistemlerini rahatlıkla kurup, çalıştırabiliyoruz; ama Apple macOS işletim sistemini sadece kendi Macintosh bilgisayarlarında çalışabilecek şekilde tasarlamıştı.
Bu durum Apple’ın; PC’lerde bulunan Intel işlemci mimarisine geçmesiyle birlikte değişmiştir ve o yıllarda Hackintosh denen olay başlamıştır.
Kısaca özetlersek; normalde macOS işletim sistemi Apple Macintosh bilgisayarlar dışında çalışmaz, ancak Hackintosh dağıtımlar gibi yöntemler sayesinde PC’lere kurulabilir ve çalıştırılabilir. Örneğin; kealOS gibi.
Not: Hackintosh genellikle Intel işlemcilerde daha rahat ve sorunsuz çalışabilmektedir. Bunun nedeni ise bahsettiğim Apple’ın Intel mimari kullanmasıdır. Kısmende olsa AMD işlemciler ile çalışabilmektedir. Ayrıca Ryzen, Threadripper gibi işlemciler üzerinde çalışabilmektedir.

Son incelemeler

Kısa ve öz olmuş, konu hakkında bilgi sahibi olmamı sağladı teşekkürler.
İfadeler: KorkmuşHamster

Yorumlar

2008/2009 yılında başladım demiştiniz. İlk kurduğunuz sürüm neydi ve varsa hangi dağıtımdı? Ayrıca ilk yardım ettiğiniz dağıtım neydi (Hack OS X veya iAtkos sürümleri vs.)?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…