İnternet özgürlüğümüz elimizden gitmek üzere!

İnternet özgürlüğümüz elimizden gitmek üzere!

Eğer hemen harekete geçmezsek bunun gibi blogları okumak için bile para ödemek zorunda kalabilirsin.

Birleşmiş Milletler bünyesindeki Uluslararası Telekomunikasyon Birliği (ITU), yüzlerce ülkenin bakanlarını ve dev şirketlerin yetkililerini internetin geleceğini konuşmak üzere düzenlediği konferansta (WCIT-12) bir araya getiriyor. 3-14 Aralık tarihleri arasında Dubai’de devam eden toplantıda kapalı kapılar ardında internetin geleceği hakkında hayati kararlar alınıyor.

Zaman azalıyor. Hemen şimdi, internetin özgür ve ücretsiz kalmasını sağlamak için sen de kampanyayı imzalayarak “internetime dokunma” de ve Dubai’deki üye ülkelerin bakanlarına İnternet Yönetimi önerilerini reddetmeleri talebini duyur.

Sizin gibi duyarlı kişiler sayesinde hareketimiz ivme kazandı, Google’ın da küresel bir kampanya düzenleyerek kaygılarını dile getirmesi ve Rusya’nın kendi internetinin yönetimini ITU’ya devretmeyi düşündüğü dönüşüm planını gözden geçirme kararı almasıyla konu tüm dünyanın gündemine taşındı. Fakat, konu daha kapanmadı.

İnternet özgürlüklerinin kısıtlanmasına engel olmak için kampanyayı imzamızla destekleyelim ve ITU'ya haklarımızdan vazgeçmeyeceğimizi gösterelim.

Halen bazı devletler ve büyük şirketler, internet erişimimizin kısıtlanması ve düzenlenmesi gerektiğini düşünüyor. Bu devletler tasarının onaylanmasını sağlarsa, “interneti kapatma düğmesi”ni kullanma imkanı ellerine geçecek. Dahası, telekomunikasyon şirketlerine video izleme veya Skype görüşmesi yapma gibi işlemlerden ücret talep etme fırsatı doğacak. Bu durumda, internet özgür bir ortam olmaktan çıkar, tamamen devlet kontrolü altına girer ve ekonomik açıdan ayrıcalıklı bir azınlığa hizmet eder.

İnternet Yönetimi konusunda önerilen değişiklikleri reddedilmesini sağlamak için kampanyayı imzalayarak bu telebimizi şu anda Dubai’de bulunan üye ülkelerin bakanlarına iletebiliriz.

Ayrıca, İnternetin özgür ve ücretsiz kalmasını sağlamak için arkadaşlarınızın kampanyayı imzalamasını isteyerek gücümüzü ve etkimizi arttırmamıza yardımcı olabilirsiniz.

İmzanızı Atın!

İnternetin özgür ve ücretsiz kalması dileğiyle,

The Equal Times Yayın Grubu, Change.org aracılığıyla

Yorumlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…