Sıra arkadışımın testi pozitif çıktı

Çocukların ölmesi daha zor, ondan dedim.
Mutasyonlu virüs 20 yaş altını daha çok etkiliyor.

Yeni SARS-CoV-2 varyantı hızla büyüyor, diğer varyantlara göre daha bulaşıcı ve 20 yaş altını daha büyük oranda etkiliyor.

(...)

20 yaş altı daha fazla etkileniyor

Çalışma, 20 yaş altındaki kişilerin "VOC" olmayan (bu kısmı tam anlayamadım, sanırım asemptomatik vakalardan bahsediyor, İngilizcesi variant of consern) vakalara kıyasla daha fazla "VOC" vakası oluşturduğunu gösteriyor.
 
İyi hoş, herkes sallıyor da sonuç? Milyonlarca twit atıldı burada da atılan. İkisi de zaman kaybı.
Kaç yaşındasın veya kaçıncı sınıfsın bilmiyorum ama burada insanlar sınava çalışmadıklarından değil, korona olup ailesine bulaştırma korkusundan sınav olmasını istemiyor. Evet, bazı keyfine düşkün arkadaşlarımız sınav olmasın diye ağlıyor, normal olabilir. Ama işin birde korona olma tarafı var. Oradan oturmuş konuşuyorsun. Bir sevdiğinizi kaybetmek ne demek? Allah aşkına, en sevdiğiniz insanı kaybetmek ne demek? Sizin için önem taşıyan birini kaybetmek istemezsiniz. Bunu düşünemediğiniz için sınavlarda ne olacak ki kafasındasınız.
 
Benim bildiğim liseler bulaşmıyormuş.
Ciddi olarak bakarsak geçmiş olsun. Sinav olsun diyenler nasıl bir mantıkla bunu sürekli dile getirdiler. Bunu da anlayamadım.
 
Bakanım bir çok öğrencinin hayatı söz konusu okullarda korona olanlar var ve bu öğrenciler ailelerine bulaştırabilir bu virüsü.

Bakan: TM 👍 o zaman 2. yazılılar geliyor hazır olun.
 
Hocam bizim öğretmenlerimiz ikinci dönem birinci sınavların konularını bile verdiler, gayet eminler sınav yapılacak diyorlar. İlk dönem birinci sınavlarını biz 2020 yılının Kasım ayında olmuştuk, tedbirler beni pek tatmin etmemişti.
Hocam bizde olmuştuk Kasım'da. Maskeli olmakla olmamak arasında gram fark yoktu. Ama çok gariptir ki bir kişide bile çıkmadı diye biliyorum.
Bu hafta o zamandan kalan bir kaç ara dersin sınavı vardı, oldum. Dedemlerin burada boş bir evi vardı, geldim bende. Dün gece dedem geldi, sokağa çıkma yasağından dolayı köye de dönemedi. Ayrı odada yedim/uyudum, maskemi çıkarmadım ama ondan önce maske takmıyordum her ne kadar odayı havalandırsam falan da içim hiç rahat değil açıkçası.
 

Geri
Yukarı