Fx 8320 ve R9 280X Sistemde donma sorunu

sait.jobs

Kilopat
Katılım
5 Nisan 2014
Mesajlar
394
Çözümler
3
Yer
Ankara/Kalecik
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Software Builder
Herkese merhabalar. Sistemimi ilk topladığımda sıkıntısız bir şekilde çalışıyordu. Fakat şimdi pek fazla sıkıntı yaratıyor. Yarattığı sıkıntıların başlarında sistem çalışırken ansızın mavi ekran gelmesi ve HDD' leri sistemi yeniden başlatınca görmemesi ( sistemin elektriğini kökten kapatıp açınca düzeliyor. ) , ve sistemin durduk yere kilitlenmesi ( sistem açıkken ansızın kilitleniyor ve bir şeye 10-20 defa tıklayınca zor açılıyor ve buna ek olarak işlemci kullanımı görev yöneticisinde kilitlendiği esnada 80% - 85% gibi kullanıldığı görünüyor. )
NOT: Bilgisayara bu olaylar yüzünden( belki virüs bulaşmıştır düşüncesiyle ) format attım. Fakat ne var ki yine düzelmedi sizce ne yapmalıyım.

NOT: Daha önceden de "minidupm" klasörünün içerisindeki dosyaları technopat' da konu açıp göndermiştim ve ekran kartı ile ilgili bir sıkıntı olduğunu bildirmişlerdi. Fakat yeni ekran kartı aldım ve sıkıntım yine düzelmedi. HDD ile ilgili olabilir deyip yeni bir HDD taktım, sonuç yine aynı.
Sistem özellikleri:

  1. Asus M5A97 le r2.0 anakart
  2. G-skill ripjaws 1600MHz 4 gb + Kingstone hyper x 1600 MHz 4 gb ram
  3. Sapphire r9 280x Tri-x O.C ekran kartı
  4. Amd fx8320 işlemci
  5. WD 64mb caviar blue 1tb + Samsung 32mb 500 gb Sabit disk
 
Sistemi bu kadar yoran şeyin ne olduğuna görev yöneticisi işlemler bölümünden baktın mı ?
"Hizmet Ana Bilgisayarı" ikonu da farklıydı. Format attım ikon düzeldi fakat hala sorun düzelmedi. Bende çözümde yararlı olacağını düşünerek sistemi donduğu esnada videoya aldım.
NOT: Saygıdeğer Technopat ailesi verdiğim linkteki video bir sitede film izlerken başıma geldi. Lütfen reklam olarak algılamayın.
LİNK:
onedrive.live.com: Microsoft OneDrive - Access files anywhere. Create docs with free Office Online.

Eğer video açılmazsa lütfen indirip açmayı deneyin.

@MF
 
Son düzenleme:
Sata girişini değiştir ve ya format ı değiştir aynı cd den atma. bunları dene. Böyle bir sistemde bunun olacağı hiç düşünmezdim. Bi de Güç kaynağını kaç watt kullanıyorsun ?
 
Sata girişini değiştir ve ya format ı değiştir aynı cd den atma. bunları dene. Böyle bir sistemde bunun olacağı hiç düşünmezdim. Bi de Güç kaynağını kaç watt kullanıyorsun ?
Sata kablosunu ve yuvasını değiştirdim fakat değişen bir şey olmadı. Elimdeki format cd' si orinal olduğu için ondan atıyorum.
Güç kaynağı olarak da :
Xigmatek Calibre 600 watt güç kaynağı kullanıyorum
 
BIOS sürümün nedir ? OC yaptınız mı ? Sürücüler güncel mi ?
Bunu kurup healt kısmından bir resim verir misin ? http://www.hdtune.com/files/hdtunepro_550_trial.exe
Bunu kurup. Oluşan linki verir misin ? http://www.driveridentifier.com/files/driveridentifier_setup.exe
Aslında sürücülerin hepsi de kendi sitesindeki en son sürümler ama nedense güncel değil olarak görünüyor o linkte.
Link:
www.driveridentifier.com: Drivers for To be filled by O.E.M. - To be filled by O.E.M. (To be filled by O.E.M.- SKU:SKU) - Scan Result ANONYMOUS -
sshot-1.png
 
Aynı sorun bende de vardı. Aynı derken gerçekten neredeyse bire bir aynı. Tek fark ben de mavi ekran verdikten sonra minidump da yoktu. PC çalışırken bir anda donuyor, 5-10 saniye sonra da mavi ekran veriyordu. SATA kablosunu çıkarıp tekrar takmadan da BIOS üzerinden HDD görünmüyordu. Daha sonraları SATA kablosunu değiştirip yeni bir HDD alarak sorunu çözdüm. Hatta eski HDD'deki windows dahil bütün verileri yenisini klonlamıştım. Sorunun bence hala ya HDD'de, ya da anakartın SATA girişlerinde.
 
Sorunun harddisk den olmadığını arkadaş belirtmiş. Benim tahminimce sıkıntı belleklerde. Kit olmayan belleklerde genelde böyle sorunlara rastlanır. Belleğin birini çıkarıp denerseniz iyice bir sonuca varırız.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı