Kürtaj cinayet midir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Belli bir aya kadar sanırım bu 3. aya kadar bebeğe ruh üflenmez. Yani biyolojik bir et parçasından farkı yok. O tarihe kadar aldırabilir. Ondan sonra aldırırsa ama ruh üflendiği için insan sayılır ve günahtır. Cinayet büyük bir suçlama. Cinayet oldugunu sanmıyorum. Ama günahtır.
 
Hocam ahlak farklılık gösterebilir ama cinayet biyolojik bir şey mi? Hayır.
Eeeee? Cinayet işte.
Nasıl biyolojik bir şey mi? Ciddi misin? Cinayet biyolojik olarak etik dışıdır. Çünkü yaşadığını farkında olan, acıyı hisseden ve bilinçli bir canlıyı öldürürsün. Cinayet, bir kimsenin başka bir kimseyi bilerek öldürmesi eylemidir. Bu kadar. Biyolojik olarak cinayetin tanımı budur. Kürtaj bir cinayet değildir. Biyolojik açıdan. Devamı senin "vicdanına" bağlı.
 
Hayır. Bir kadının vücuduyla yapacağı şeye karışamazsınız. Zaten çocukta da bir engel varsa yapılması daha mantıklıdır. Çocuk bütün hayatı boyunca acı çekeceğine hiç çekmesin.
Engelli olup insalığa sizlerden çok daha faydalı olmuş bir sürü insan var gene engelli olup bizlerden çok daha mutlu olan bir sürü insan var. Bir insan engelli diye ölsün kurtarsın kendini demek çok saçma.
 
Hocam ahlak farklılık gösterebilir ama cinayet biyolojik bir şey mi? Hayır.
Eeeee? Cinayet işte.
Çocuğun daha bilinci olmadığı için bence değil. Tabi ki bu durum kişiden kişiye değişir. Sence durumu olmayan, zar zor geçinen bir insan neden bunu yaptırır? Çocuğa iyi bir hayat sunamayacak çünkü. Sofraya bakılacak bir tabak daha eklenecek. Bu da geçimi zorlaştıracak. Şimdi sen bu kişiye nasıl katil diyebilirsin? Ama mesela zengin ve ünlü bir kişi gayrimeşru bir çocuğu olup da yaptırırsa? Bu büyük oranla medyadaki imajı ve imgesi içindir. Şimdi sen bu ikisini bir tutabilir misin? Bir de çocuğun engelli olarak doğabileceği durumlar var.
 
Ne yaptım da kibirli damgası vurdun?
İnsanla tavuk bir mi dediğin yerden anlaşılıyor. Seni tavuktan üstün kılan nedir? Tavuğun yavrusunu ve kendisini yerken sorun yok da daha kalıtsal biyolojik özelliklerinden başka bir şey göstermeyen bir organizmanın canına son vermeye gelince cinayet mi oluyor. Ezbere konuşmayın komik oluyor.
 
Hayır. Bir kadının vücuduyla yapacağı şeye karışamazsınız. Zaten çocukta da bir engel varsa yapılması daha mantıklıdır. Çocuk bütün hayatı boyunca acı çekeceğine hiç çekmesin.
Stephen Hawking de başta ailesi tarafından kürtaja başvurulmak istenmiş fakat sonradan vazgeçilmiş ve dünyaya gelmiştir. Yaşarken yaptıklarını da bi zahmet araştırın görürsünüz. Engel varsa kürtaj olsun ne demek? Bu çağda bu kadar yoz bir bakış açısı olabilir mi? Hayat tozpembeden ibaret değildir, farklı yaşamlar, farklı karakterler de bu hayatın tadı tuzudur ve bu insanlara günümüzde çok iyi şartlar sağlanabiliyor ve sağlanmalı da. Bu işin çözümü engel varsa doğmasın değildir, ne insan haklarıyla bağdaşır ne de etikle!
 
Binde bir falan mı? Yürüyemesen, yaşıtların yürürken oturmak ne kadar mutlu edici olabilir?

Kanka, bir engelin olmadan anlayamazsın bence. Tanıdığım birkaç engelli arkadaşım var ve hepsi senden benden mutlu insanlar. Yani onlar kendi hallerine daha çok şükür ediyorlar bize nazaran.
 
Tabii ki de cinayettir, 50TL verip kaliteli prezervatif takmayıp zevkin uğruna (!) bir cana kıymak cinayet, ayrıca istemsiz diye bir şey yoktur korunmazsan istemsiz diyemezsin olan çocuğa.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı