Özel hayatımız diye bir şey kalmadı

Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
9.503
Makaleler
49
Çözümler
12
Discord'a giriş yaptım. Oradan başka sunucuya katıldım. Ne zaman kayıt olduğumu unuttum ama bot benim ne zaman katıldığımı buluyor (Yani Discord hesabımın ne zaman açıldığını). Çok saçma oldu artık! Sağ olsunlar verilerimiz herkesin elinde resmen. Sitelerdeki çerezlerden bile verilerimiz alınıyor. İsteseler donumuza kadar soyarlar. Ben soyacaklarını düşünüyorum ama ne zaman?

Böyle olunca hiçbir şey kullanasım gelmiyor fakat illa da lazım dedirtiyorlar. Telefon alırsın hemen senden Google Drive gibi şeylerden veri depolamak için izin ister. Bir de şöyle bir şeye denk geldim;
Telefonum GM8 32 GB. Kişilerim Google hesabında kayıtlı. Hem telefondan hem de Google hesabından siliyorum. Bir kişiyi sildim. Buna X kişisi diyelim. Ben bu X kişisini silmeme rağmen Telegram uygulamasında hesap açınca bana bildirim geldi X kişisi Telegram'a geldi diye. Al ondan sonra ne yaparsan?

Aynı olay WhatsApp uygulamasında da oluyor. Birini engelleyin, numarasını silin ve uygulamayı silin ve tekrar yükleyin. O engellediğiniz kişi yine aynı yerinde duruyor.

Özel hayat diye bir şey yok.
 
Kullanılmasın istiyorsanız BİP,Dedi,Signal geçersiniz. Google kullanmasın istiyorsanız MediaFire kullanırsınız. Google arama motoru veri kaydediyor diyorsanız DuckDuckGo kullanırsınız. Sizin elinizde?
 

Al şöyle bir şey kafan rahat.
Kullanılmasın istiyorsanız BİP,Dedi,Signal geçersiniz. Google kullanmasın istiyorsanız MediaFire kullanırsınız. Google arama motoru veri kaydediyor diyorsanız DuckDuckGo kullanırsınız. Sizin elinizde?
BİP Whatsapp dan tehlikeli :D.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı