Malwarebytes mi yoksa Kaspersky mı?

XPLSG

Megapat
Katılım
2 Ekim 2020
Mesajlar
7.952
Makaleler
5
Çözümler
125
Malvarebytesmi yoksa Kaspersky mı?
Bildiğim kadarıyla Malwarebytes canlı olarak bir virus koruma değil istek üzerine PC tarıyor.
Kaspersky anti virus ve pcmi yavaşlatıcağını biliyorum tarama yaparak.
PC yavaşlamaması için Malwarebytes daha mı uygun?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı kategoride karşılaştırmamız mümkün değil.
Birisi Anti-Malware iken diğeri Anti-Virus görevi görüyor.

İsteğe bağlı tarama ve basit bir gerçek zamanlı korumaya (Premium) ihtiyaç duyuyorsanız Malwarebytes düşünebilirsiniz.
Daha gelişmiş koruma için Kaspersky öneririm.

Eğer bilgisayar performansına etki etmesini istemiyorsanız gerçek zamanlı koruma özelliğini hariç tutan Malwarebytes Free'yi kullanabilirsiniz.
 
İkisini birden kullanıyorum. İkisinin de Free sürümü yeterli oluyor.

Free olduğundan dolayı Malwarebytes arkada sürekli çalışmıyor ve sadece tarama yapacağım zaman açıyorum. Kaspersky ise yeterli bir koruma sağlıyor arkaplanda.
 
Malwarebytes'ı kurduğunuz zamandan on dört (14) gün geçtikten sonra (varsayılan deneme süresi), gerçek zamanlı koruma özelliği devre dışı kalır ve sisteminizde bir antivirüs yazılımı yüklemediyseniz, Windows Defender otomatik olarak çalışmaya başlayacaktır. Eğer Malwarebytes'ı ilk kurduğunuzda deneme süresini başlatmazsanız, direkt olarak ücretsiz versiyonundan başlayacaktır. Bu durumda da yine gerçek zamanlı koruma özelliği devre dışı kalır ve Windows Defender (sisteminize başka bir antivirüs yazılımı yüklemediğinizi varsayarak) arka planda sisteminizi korumaya devam eder. Sisteminizde ek bir tarama aracı olması açısından, Malwarebytes'ın kalması yararlı olacaktır.

Sisteminize antivirüs yazılımlarını yükleyip, kendiniz test ederek karar vermeniz daha doğru olacaktır. Çünkü bir sistemde tam performanslı çalışan bir yazılım, diğer bir sistemde aynı performansı sağlayamayabiliyor. Eğer Kaspersky sisteminizde performans sorunları yaşatırsa, Avast kullanabilirsiniz. Daha düşük sistem özelliklerine sahip olan sistemlerde daha performanslı çalışmaktadır.

Avast'ı denemek isterseniz, aşağıdaki konudan bileşenleri kurma konusunda yardım alabilirsiniz.
 
Aktif koruma için Kaspersky.
Pasif koruma için Malwarebytes.
Kaspersky başta bilgisayarınıza virüs bulaşmasını engelleme konusunda daha iyi fakat bilgisayarınıza virüsü bulaştırdıktan sonra silecek bir uygulama istersen Malwarebytes.
Genel kullanım için Kaspersky tavsiye ederim.
 
Webroot ve Malwarebytes muhteşem ikili. Virüsler duvara tosluyor âdeta. Biri aktif koruma diğeri arada taratmak için.
 
Malwarebytes kullanıyorum bana yetiyor, 20 senedir bilgisayar kullana kullana virüs sokmamayı öğrendik artık, ama zararlı yazılım malware her yerden çıkabiliyor bu yüzden bayağı işime yarıyor. :) Premium olarak kullanıyorum ve tam zamanlı koruma da çalışıyor, gayet memnunum. Antivirüs olarak Kaspersky Free kullanabilirsiniz.
 
Birisi av diğeri malware nasıl karşılaştırıyorsun.

Şöyşe karşılaştırıyorum ben korsan yazılım indirmem genelde şarkı olsun montaj için bir efekt olsun öyle şeyler indiririm.
Genellikle virus crack oyunlardan çıkar bende crack oyun yüklemiyorum.
Sadece az da olsa koruma yapması için diyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı