Sahibinden GET üzerinden ürün satın almak

Emirhan Enes

Hectopat
Katılım
27 Kasım 2018
Mesajlar
209
Arkadaşlar selam. Ben sahibinden GET üzerinden ürün satın almak istiyorum. Ürün yol bisikleti. Bisikleti GET üzerinden alacağım 4000 TL gibi bir ücreti var oncelikle ben bunu GET üzerinden alırsam bana bu kaç TL'ye patlar? İnternet sitesinde %12 yazıyor. Sizce GET üzerinden bisikleti satın alsam başıma bir iş gelir mi? Kargo parası ortalama kaç TL gelir? Satıcı sıfır fiyatı 5500 TL olan bisikleti koltuksuz şekilde 4000 TL'ye satıyor sizce dolandırıcı olabilir mi? GET üzerinden satın alsam dolandırılır mıyım? Satıcı ürünü kargoya vermezse benim param yanacak mı? Bisiklet yanlış gelirse resimlerdeki gibi çıkmazsa ben bunu kabul etmezsem ne olacak param geri hesabıma yatacak mı? Şimdiden teşekkürler.
 
Bildiğim kadarıyla ürün ilandaki gibi değilse iptal edebiliyorsun GET'de. Ama sahibindene mail atarak sorunu sorarsan daha net cevap alabilirsin. 1 2 güne cevap veriyorlar.
 
Hocam, kargo olmazsa paranız geri iade olur. Size ulaşınca 3 gün içinde onaylamanız veya geri iade etmeniz gerekiyor.
 
GET olmayan bir ürün alacaksan da satıcı ile iletişime geçip, GET yapmasını isteyin. GET iyidir, güvenilirdir.
 
GET ile alırsam diye o ürüne odaklı düşünme. Çünkü satıcıların %90'ı kabul etmez. Sistem alıcıyı koruyor. Genel cevabı ise GET fazlasıyla güvenli.

Ben de birkaç bir şey satmayı düşünüyordum da satıcıların iade kabul etmeme hakkı var mı? İade de kargo ücretini de satıcı ödüyormuş 3 5 para kazanacağız diye elimizdekinden oluruz kargo parası ödemekten.
 
GeT sistemi alıcıyı sonuna kadar koruyan, satıcıyı gömen bir sistem desek yeridir. Alıcı olarak korkmanıza gerek yok. Eğer alıcı ödemeli kargo ücretiyle uğraşmak istemiyorsanız satıcıyla konuşup ortalama kargo ücretini fiyata ekleyip satıcı ödemeli olarak da yapabilirsiniz. Ancak bir kargo şirketinden ebat ve boyutlara göre yaklaşık bir fiyat öğrenmeniz iyi olabilir.
Eğer ilan halihazırda GeT ise komisyon eklenmiş halidir. Ancak eğer ilan normal ilansa ve satıcıdan GeT açmasını isterseniz yanaşmayabilir.
 
Ben de birkaç bir şey satmayı düşünüyordum da satıcıların iade kabul etmeme hakkı var mı? Kargo ücretini de satıcı ödüyormuş 3 5 para kazanacağız diye elimizdekinden oluruz kargo parası ödemekten.
Gelirken sen ödersin. O da sahibinden anlaşmasıyla ucuza geliyor. Giderken satıcı öder. Eğer siz doğru şekilde ürünü gönderirseniz satıcının paranızı vermeme olasılığı yok. Onun inisiyatifinde değil. Paranız sahibinden'de kilitli duruyor.
 
Gelirken sen ödersin. O da sahibinden anlaşmasıyla ucuza geliyor. Giderken satıcı öder. Eğer siz doğru şekilde ürünü gönderirseniz satıcının paranızı vermeme olasılığı yok. Onun inisiyatifinde değil. Paranız Sahibinden'de kilitli duruyor.

Parasını değil adam eline geçtikten sonra kullanacak sonra orası çizik burası çizik diye iade edecek. 2. el ürün alıyorsun 0 gibi olmayacak ama ben tabii açıklamada belirtirim öyle bir şey olsa ama belli olmaz herkes öyle iade etse kargo parası ödemekten cebimizde bir şey kalmaz.
 
Parasını değil adam eline geçtikten sonra kullanacak sonra orası çizik burası çizik diye iade edecek. 2. el ürün alıyorsun 0 gibi olmayacak ama ben tabii açıklamada belirtirim öyle bir şey olsa ama belli olmaz herkes öyle iade etse kargo parası ödemekten cebimizde bir şey kalmaz.
O yüzden satıcı olmayacaksın. Sıfır olsa neyse. Çok başın ağrır. Bir dava bitiyor öbürünü açıyorum.
 

Geri
Yukarı