Kingston RAM'de RX8 ve 1RX16 neyi ifade ediyor?

Angelic

Hectopat
Katılım
6 Eylül 2019
Mesajlar
751
Çözümler
6
8 yazanı satın almıştım fakat 6'lı olan gönderilmiş. Birinde 1RX8, birinde 1RX16 yazıyor. Bu değerler neyi ifade ediyor ve modeller arasındaki fark nedir?


Screenshot_1.jpg


Screenshot_2.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hızdan daha ziyade güç tüketimi ile ilgili. Hızda bir fark olacağını hiç sanmıyorum. Kullanabilirsiniz.
Halihazırda kullandığım RAM'i yükseltmek için markası dışında aynı özelliklerde olduğundan 8 olanı sipariş vermiştim. 6 olan ile de dual çalışırlar mı? Uyumsuzluk olur mu çip sayısı farklılığından?

Screenshot_1.jpg Screenshot_2.jpg Screenshot_3.jpg
 
Son düzenleme:
Aynı olay benim de başıma geldi, şu anlık sıkıntı yok. Sen bir sorun yaşadın mı?
Takmadım. Ürünü iade edip üzerine 15₺ daha koyarak Amazon'un kendisinden aldım ben. Şu an onu kullanıyorum. Böyle abuk subuk satıcılarla uğraşmamak gerekiyormuş. Bunu göndermeden önce de sahte RAM göndermişlerdi, özür falan dileyip klasik yakarışlara başlamışlardı, ben de bir şans daha verip aynı satıcıdan ürün değişimi talep etmiştim, bu sefer de başka model yolladılar işte. 😀
 
Ben de 1Rx16 olanı alsam sıkıntı olur mu? Elimdeki 1Rx8, aralarında yaklaşık 50 TL fark var. Siz dual channel kullanabildiniz mi?
Şu anda 1Rx8'li modeli kullanıyorum ve sorunsuz bir şekilde dual channel olarak çalışıyorlar. 1Rx16'lı modeli ise hiç çalıştırmadan iade etmiştim, yorum yapamayacağım.
 

Geri
Yukarı