PC bir anda kapandı ve her şey gitti

mert_tr52

Centipat
Katılım
30 Eylül 2020
Mesajlar
314
Merhabalar içeri yemek yemeye gittim geri geldiğimde bilgisayar uyku moduna. Geçmişti fareyi oynattım açıldı sonra bir anda görüntü gitti. Kendini yeniden başlattı. Şifre girme ekranına geldi şifremi girdim Windows hazırlanıyor dedi PC bir anda kendini kapattı. Ekran kartındaki o beyaz Power LED'i sönmüş Power tuşuna basıyorum açılmıyordu.

Bir süre bekledim kabloları söktüm tekrar taktım bu sefer ışıklar geldi ve açtım, tekrar şifreyi girdim Windows hazırlanıyor dedi masaüstüne geldi fakat ne duvar kağıdım vardı ne başka bir şey. Bütün Google, Steam ne varsa hepsinden çıkmış ve her şey aldığım zamanki gibiydi. Bütün uygulamalar yüklü fakat her şeyden çıkmış duvar kağıdı klasik Windows duvar kağıdıydı.

Sonra tekrar kapatıp açtım bu sefer her şey düzelmişti. Normal nasılsa öyle oldu. Mavi ekran vesaire hiçbir şey yemedim, hata kodu almadım. Her şeyi kontrol ettim ekran kartı, işlemci sıcaklığını, kullanımı, virüs taraması, SSD sağlık ve hız değerlerine baktım her şey normaldi.

Neden böyle olmuştur? Acaba bilgilendirebilir misiniz? Windows 10 Pro 20H2 sürümü var. Donanım olarak kabaca RX 5500 XT, Ryzen 3 3100, Adata su 630 240GB.
 
Olay görüntüleyicisinden ne olduğuna bakabilirsiniz. Anlamazsanız buraya fotoğrafını atın yardımcı olamaya çalışırız.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (137).png
    Ekran Görüntüsü (137).png
    200 KB · Görüntüleme: 46

Yeni konular

Geri
Yukarı