Güç kaynağı patlaması sisteme zarar vermiş midir?

DarKDayS6

Hectopat
Katılım
19 Şubat 2021
Mesajlar
366
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba ben geçenlerde sistem topladim, sistemim şöyleydi;
MSI G31M3.
Kingston 2+2 RAM.
ASUS GTX 550 Ti.
Q8400.
ASUS Vento 400W.
Evet sistemi topladim. Köyden de bu PSU'yu aldım, dedimki ASUS sonuçta kaliteli maldır diye ve köyde o kırmızı yeri 115v de unutmuşlar. Ben de bunu bilmiyorum sisteme takdiğim gibi PSU patladı, diğer bileşenlere zarar gelmiş midir? Ekran kartı çalışıyor.
 
Zamanında küçükken bende PSU'yu 110V'a çekmiştim. PSU bozulmuştu, patlama sesi çıktı ama o kadar da şiddetli değildi. Şartelleri filan attırmıştı. Babamdan da güzel bir dayak yemiştim. 😄

Ondan sonra yeni PSU alıp taktık. Diğer parçaların hiçbiri zarar görmemişti. Sanmıyorum senin diğer parçalarının da zarar gördüğünü.
 
Zamanında küçükken bende PSU'yu 110V'a çekmiştim. PSU bozulmuştu, patlama sesi çıktı ama o kadar da şiddetli değildi. Şartelleri falan attırmıştı. Babamdan da güzel bir dayak yemiştim. 😄

Ondan sonra yeni PSU alıp taktık. Diğer parçaların hiçbiri zarar görmemişti. Sanmıyorum senin diğer parçalarının da zarar gördüğünü.

Bende arkadaşımdan Thermaltake 500W taktım bilgisayar açılmadi fanlar da dönmedi çok eski bir anakarta taktım ekran kartını çalıştı işlemciye bakamadım anakart Quad desteklemiyordu.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı