i7-4790k vs i5-4690k

Polonyalimendil

Hectopat
Katılım
1 Mart 2014
Mesajlar
9
Merhaba arkadaşlar .
Yeni bir sistem topluyorum . Size danışmak istediğim ufak bir konu var.Toplamış olduğum sistem hakkında bilgi vereceğim ilk önce diğer arkadaşlarda faydalanabilsin .

CPU = i7-4790k veya i5-4690k
Anakart = MSI Z97-G43
GPU = GIGABYTE GTX970 Windforce OC
Kasa = Cooler Master RC-P100K 700W
Ram = Corsair CL9 Vengance (4x2 GB )
HDD = Seagate 3TB 7200 RPM
SSD = Corsair Force LS 120 GB

Bu bilgisayarla sadece oyun oynanacağı için , kararsız kaldığım konu i7-4790k alsam oyun bilgisayarı için fazla extreme mi olur ?
i5-4690k yeterli midir bu sisteme ?
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler .
 
İ5 CPU oyun için yeterli olur. Ekran kartı zaten sağlam. Bütçeniz için sorun değil ise almışken İ7 alıp daha uzun ömürlü olur diye düşünüyorum.
 
Daha iyi anlatılamazdı sanırım. Bütçeniz zorlanmaz ise i7 alın. Hyper Threading teknolojisi ile daha çok performans alırsınız hem. Ve ileriye dönük olur.
 
En azından bir adet 64GB SSD ekleseydiniz çok iyi olur. 3TB alanı depolama için istiyorsanız eger düşük boyut da bir WD BLACK serisi HDD alın yanınada, WD Green serisi bir HDD daha alın.
 
SSD biraz artır bence. Almışken biraz yüksek olsun. Daha sonra HDD kapasitesini artırma imkanın var nasıl olsa.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bana kalırsa i7 daha uzun ömürlü olur, uzun vadede kazançlı çıkarsınız. İstediğiniz her gün herhangi bir anda bir ssd alıp sisteminize takabilirsiniz, almışken iyi işlemci almak ilerde bir işlemciyi kenara atmanıza engel olabilir.
 
Sadece oyun oynayacağım için i5 işlemcinin de beni uzun bir süre idare edeceğini sanıyorum . Zaten o süre içinde i7 işlemcinin de yerini yenileri alacak . Her şekilde upgrade yoluna gidecek gibi . :)
 
Hocam 4690k ve 4790k arasında çok büyük fark yok. 4790K Hyperthreading teknolojisine sahip olduğu için DirectX 12 ile fark çok açılacak, 300 lira vermedim diye pişman olma bir kaç ay sonra. :)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı