Benim için en uygun Anti-Virüs nedir?

Eset deneyebilirsiniz, denediklerimden en iyisi buydu. Yalnız ücretli ama onu geçmenin bir yolu var, biraz zahmetli gelebilir. E-posta ile 30 gün ücretsiz deneme yapabiliyorsunuz, süre bittiğinde antivirüsü kaldırıp ve tekrar kurup başka e-posta ile deneyebilirsiniz. Bu arada Eset'in birbirine çok benzeyen 3-4 varyantı var, hepsinde deneme sürümü var (aynı e-postayla varyantları bile deneyebiliyorsunuz). Son 6 ayı öyle geçirmiştim 😅

Avast ve AVG sistemi yorduğundan kullanmıyorum.
 
İnternette tıkladığınız yeri biliyorsanız, reklamlara tıklamıyor ve açılan pop-up'ları kapatıyorsanız, bilmediğiniz yerden indirme yapmıyorsanız, Windows Defender yetecektir. Ömrüm boyunca ekstra AV kullanmadım. Ancak kendinizi yeni hissediyor ve neleri yapmamanız gerektiğinden emin olamıyorsanız, bir AV kullanmanızı öneririm. Kaspersky iyidir. İnternette sertifikası geçerli olmayan bağlantılarda bulunmamaya, girdiğiniz linklerin doğruluğuna dikkat edin. İndirdiğiniz arşiv dosyalarını önce arşivdeyken tarayın arşivden çıkardıktan sonra da çıkan dosyaları tekrardan tarayın. Virüsler en çok .exe uzantılı dosyalarda, kurulum dosyalarında vs. bulunur. Herhangi bir uygulama kurulumu yaparken her zaman özel (custom) kurulum kullanmanızı tavsiye ederim ve hızlı hızlı next'e basmak yerine okuyarak neleri kuracağını görerek işlem yapmanızı öneririm. Bu sayede eğer kurulum sihirbazı reklam yazılımı kurmaya çalışırsa istemediğinizi belirtip o reklam yazılımını kurmadan geçebilirsiniz. Herhangi bir dosyayı indirdiğiniz yerde virustotal linki bırakılmışsa eğer oraya girip antivirüslerin paylaşılan dosyaya ne tepki verdiklerini görebilirsiniz dosyayı indirmeden. Bunun dışında tarayıcınızda bulunan uzantılara hep dikkat edin. Reklamlardan, pop-up'lardan ve izleyicilerden korunmak için de tarayıcınıza reklam engelleyici eklentilerden birini indirebilirsiniz. uBlock Origin tavsiyemdir.

Ayrıca korsan yazılım kullanmayın. Cracklerde, keygenlerde vs. inanılmaz fazla virüs bulunuyor. Oyun hileleri de virüs yuvası.

 
Üstteki siteden Summary Report 2020'ye baktım, böyle bir görsel verilmiş. Daha kolay anlaşılıyor:

1621897920768.png

Key: * = Standard, ** = Advanced, *** = Advanced+

Kaspersky, Eset ve Bitdefender en iyi olanlar. Microsoft kıl payı sonunculuğu kaçırmış.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı