WinDBG ile nasıl mavi ekran dosyaları okunur?

İşletim sistemi
Windows 8.1

Callisto1232

Hectopat
Katılım
30 Aralık 2020
Mesajlar
1.582
Makaleler
3
Çözümler
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, bundan önce bir konu açmıştım. Belki hatırlarsınız, aşağıya bıraktım.


Ben bilgisayarım Windows 8.1 olduğu için WinDBG indirememiştim, fakat WinSDK indirerek kurmayı başardım.

Artık bluescreenview değil WinDBG programını kullanacağım fakat, yeni başladığım için bunları birinin bana anlatması lazım.
Eğer bana bu konuda yardımcı olmak istiyorsanız, yani bana nasıl WinDBG ile minidump dosyalarını okuyacağımı açıklamak istiyorsanız, aşağıya mesaj bırakabilirsiniz. :)

İşin özü, nasıl WinDBG ile mavi ekran dosyalarını okuyabilirim? Bu program biraz karışık geldi.
 
Buralardan yararlanabilirsiniz. Takıldığınız yer olursa yardımcı olurum.
 
Benim attığım kaynakları detaylıca inceleyip öğrenebilirsen benden daha iyi okuyabilirsin. Yani minidump dosyalarıyla zaman ve emek harcarsan elinde bir tecrübe oluyor. Tecrübe olunca zaten daha rahat mavi ekran sorunları çözebiliyorsun.

 
Bu işin benlik olmadığını, hiç bir şey bilmeyip sadece çok bilmiş gibi davrandığımı öğrendim.

Ayrıca sanırım başkasının gözünden kaçtığını düşündüğüm dosyayı inceleyip yorum yapmak ta suçmuş gibi davranılıyor forumda. Ha bir de önemli bir kural da varmış, bir konuya 1'den fazla kişi cevap yazamazmış. (Konu sahibinin kafa karışıklığı olmasını engellemesi amacıyla, sadece mavi ekran hata analizi kategorisindeki konularda.) Yani kısacası bu iş bana göre değil gibi, hiç bir şey bilmiyorum.

Zaten yaptıklarımla umudumu tükettim minidump ve mavi ekran ile ilgili.
Ben sadece minidump dosyalarını okuyup yardımcı olmak istemiştim, belki birilerine yardımım dokunurdu.
 
Artı -1 Eksi
Saçmalıyorsun şu an. Sana kimse biri konuya yazdıysa arkasından yazman yasak demedi.

Biz de anamızın karnında öğrenmedik bu işi. Tek bir dosyayı inceleyip ayrıntılı bir şeyler öğrenmek için 1 günümü verdiğini bilirim.

Eksiğimiz varsa tabii ki kapatacağız. Ben de diyorum zaten eksiğim varsa düzeltin diye.

Daha yolun başındasın. Hemen pes edersen olmaz. Bizden bir şeyler kapmaya çalış. Dediğim biz de anamızın karnında öğrenmedik bu işi.
Hevesini kırdıysam, kırdıysak özür dilerim.
 
Alınganlık yaparak bu iş zaten yürümez. Bahsettiğiniz kişiler büyük ihtimalle @KojiroHyuga04 hocam ve ben. Tabii ki herkes minidump dosyalarını çok iyi analiz etsin ve sorunu nokta atışı ile çözsün isteriz ancak Enes ve Murat hocam dahil herkes hata yapabilir.

Bu işin benlik olmadığını, hiçbir şey bilmeyip sadece çok bilmiş gibi davrandığımı öğrendim.
Zaten bu kadar kolay bir şeyde pes edecekseniz bu iş gerçekten hiç sizlik değil.
Ayrıca sanırım başkasının gözünden kaçtığını düşündüğüm dosyayı inceleyip yorum yapmak ta suçmuş gibi davranılıyor forumda.
Eğer bir ön yargı ile değil de objektif olarak okusaydın gözümden kaçtığını ve aslında sana teşekkür etmek istediğimi çıkarabilirdin :).
Ha bir de önemli bir kural da varmış, bir konuya 1'den fazla kişi cevap yazamazmış. (konu sahibinin kafa karışıklığı olmasını engellemesi amacıyla, sadece mavi ekran hata analizi kategorisindeki konularda.)
Ek olarak zaten yazılan cevabın kelimelerini değiştirip atıyordunuz. Dediklerin zaten yazılmışsa neden yazarsın ki? Bunların yanında bir de konu sahibi bilgisayardan forumlardan hiç anlamayan biri ise ister istemez kafasında "bunların hangisi biliyor acaba? Herkes kafasına göre söylüyor." gibi düşünceler oluşmaz mı?
Yani kısacası bu iş bana göre değil gibi, hiçbir şey bilmiyorum.
Sizin karar vereceğiniz iş. Bu iş tecrübe gerektiriyor. Ben sizin gibi yeni başladığımda cevap yazmak yerine konuyu not edip altına yapılması gerekenleri yazıyordum ve bilen birinin cevabını karşılaştırmak için bekliyordum.
Ben sadece minidump dosyalarını okuyup yardımcı olmak istemiştim, belki birilerine yardımım dokunurdu.
Bunu ben dahil herkes ister. Burada yazdıklarımı lütfen yanlış anlama. Sana sert bir çıkış sergilemiyorum. Noktalama işaretleri ve bu denli uzun cümleler ile öyle gözükmüş olabilir. <3
 

Geri
Yukarı