İslam'da evrim var mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evrim doğal bir gerçek. Hiçbir canlı son hali ile dünyaya gelmedi, tek hücreli canlılardan büyüye büyüye türler oluştu. Bunun kuran ile çelişir bir tarafıda yok çünkü kuranın hiçbir yerinde yaratılışın nasıl olduğu, tanrının hangi yöntemle yarattığı vs yazmaz.
Çelişen tarafı mı yok? Evrimin neresinde insanların tek bir anne ve babadan geldiği yazıyor?
 
Ya bu evrime inanmayan arkadaşlara sormak istiyorum, canlılar direkt son halleri ile mi geldiler dünyaya. Mesela bir kuş türü direkt oluşumuverdi size göre.
 
Tamamen çelişir. İslamda ilk insan olarak Adem yaratılmıştır ve İslam alimlerine göre bu süre en fazla 8000 yıl civarıdır. Evrim teorisi ise insan ırkının çeşitli evrimler geçirerek ancak şimdiki haline erişebildiğini ve bunun da milyonlarca yıl aldığını söyler. Laik Müslüman takılan tipler bunu inkar etse de gerçek şudur ki İslam dahil bütün semavi dinlerin ortak yönünden birisi Tanrının ilk insan olarak ve şu anki şeklimizle birebir olarak Ademi yaratmasıdır.
Melekler de: -Yeryüzünde bozgunculuk edecek, kan dökecek birilerini mi yaratacaksın? Oysa biz seni durmadan hamd ile tesbih ve takdis ediyoruz, dediler.
Bakara 30
Bu ayette başka bir bakış açısı da meleklerin bozgunculuk çıkaracaklarını nerden biliyor olmaları konusu.
Yine dinleri bilimin içine sıkıştırıp kendileri bile inanmasa da kendi inançlarına taraftar çekmek isteyen malum kesim buna demek ki eskiden de insanlar vardı derler.
Fakat yine günümüzün İslam alimleri bunların cinler olduğunu söylüyor. Ademden önce 2000 sene bu dünyada yaşadıklarını ve insanlar geldikten sonra yine aramızda yaşamlarını görünmez şekilde devam ettirirler. En azından islamdaki sahih kaynaklar bu yönde.
Kısacası arkadaşlar lütfen taraftar çekmek veya kopamadığınız dininize istediğiniz gibi şekil vermeye çalışmaktansa dini ya olduğu gibi kabullenin ya da kendinizi kandırmayı bırakın.
Şunu da söylememde fayda var evrim şu anki haliyle kanıtlanmış bir gerçek değildir. Böyle olsaydı zaten şu an inanç sistemleri çok farklı halde olurdu. Halen daha evrimle ilgili ciddi tartışmalar ve araştırmalar sürüyor. Gerçekten derinlemesine öğrenmeden bu konu hakkında kesin gerçektir veya yalandır tarzı şeyleri saçma buluyorum.
 
İslam da İslam. Başka bir düşünceniz yok. Her resmin bir sanatçısı varmış ve bu dünya içinde geçerli imiş. Bana saçma geliyor. Kalemi yapan biri var ama bu dediğiniz şey fizik dışı ve mantıksız. Şimdi dersiniz: "Atomlar cansızdır ve bu cansız atoma hayat veren Allah'tır" şeklinde basmakalıp cümleler var.

Siz demeden ben bahsedeyim, Kur'an okudum, namaz kıldım. Ne huzur ne başka bir şey.

Ben artık bu olaydan bıktım. Ben maymundan geliyorum diye düşüncem yok. Ama belki başka bir olay varda ondan oldu. Tamam bu da düşününce fizik dışı geliyor(404 error).

Ama dediğim gibi her şey durduk yere olduğu kavramına katılıyorum. İlim ve irade sahibi bizmişiz. Hayvanlar geri zekalı mı? Veya bitkiler?
 
İnsan evirimi ile çelişir çünkü insanlar evrilmemiş başka varlıklardan türememiştir yaratılmıştır. Evrim diye tabir ettiğiniz virüslerin varsyasyonundan bahsediyorsan orasını bilmem.
İslam da İslam. Başka bir düşünceniz yok. Her resmin bir sanatçısı varmış ve bu dünya içinde geçerli imiş. Bana saçma geliyor. Kalemi yapan biri var ama bu dediğiniz şey fizik dışı ve mantıksız. Şimdi dersiniz: "atomlar cansızdır ve bu cansız atoma hayat veren Allah'tır" şeklinde basmakalıp cümleler var.

Siz demeden ben bahsedeyim, kur'an okudum, namaz kıldım. Ne huzur ne başka bir şey.

Ben artık bu olaydan bıktım. Ben maymundan geliyorum diye düşüncem yok. Ama belki başka bir olay varda ondan oldu. Tamam bu da düşününce fizik dışı geliyor(404 error).

Ama dediğim gibi her şey durduk yere olduğu kavramına katılıyorum. İlim ve irade sahibi bizmişiz. Hayvanlar geri zekalı mı? Veya bitkiler?

Arkadaşım cansız atoma hayat vermek nedir ya kendinle çelişme asıl senin bu dediğin fizik dışı ayrıca belli ki ibadetlerini vs. huzurlu olmak için yapmışsın Allah sana bu nimetleri karşılık beklemeden veriyorsa sende karşılık beklemeden yapacaksın. huzur bulamaman normal. Ayrıca ilim ve irade sahibi olan insanlardır, beyin hayvanlarda da var ama irade olmadan fikrir üretemezsin.
 
Son düzenleme:
Bariz bir şekilde evrim ile İslam uyuşmazken, sırf başkalarına hoş gözükmek için veya bakın bizim de dini görüş olarak ortak yanımız var şeklinde yapılan bu hareketler boş hocam. Herkesin görüşü ve inancı kendisine.
Kesinlikle hocam. Evrimci İslamcı hocaların zaten tek derdi etrafına mürit toplamak, Dini ceplerini doldurmak için kullanan sülükler. Cidden kimseye faydaları yok, zarar ziyanlar. Dini de yanlış anlatırlar bilimi de. İnsanımız tembelliğinden kitap okumak yerine bu sülükleri dinlemeyi seçiyor işte.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı