İmam hatipler çok mu kötü?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İmam hatiplere gelecek olursak gereksiz fazla bütçe ayrıldığı koca bir gerçek, ancak kapatılmalarını desteklediğim söylenemez. Şöyle ki imam hatiplerden sadece dini bölümlere gidilebilmeli. Siz hiç sağlık meslekten veyahut endüstri meslekten hiç doktor, mimar, mühendis olanı gördünüz mü? Veya bu okullardan bu kadar yüksek puanlı olanı, başarılı olanı? İşte bu yüzden benim düşüncem imam hatiplerden sadece o okulla ilgili bir yere gidilebilmeli, imam hatiplere pozitif ayrımcılık var.
 
Zaten İmam Hatip'e gitmiyorum.
O zaman bunu sorgulama. Konu verilen Din eğitimi değil. Konu okulların eğitimi kötü mü? İmam Hatip ortaokullarından mezunum ve iyi bir liseye gidiyorum. Din eğitimi olunca cahil olmuyoruz anlaşılan.
 
Din dersini kesinlikle felsefe hocalara vermeleri gerekiyor. Eski din hocam zorla abdest aldırtıyordu.
 
Her ne kadar oportünist yanından ötürü çok sevmesem dahi İlber Ortaylı'nın İmam Hatip kurumlarının açılması konusunda bazı endişe duyduğu yorumlar vardı. Bu okulların eski dönemde "saygın" ve "herkesin giremeyeceği" bir yapıda olduğunu söylemişti. Çünkü gerçekten İslam öğretisini A'dan Z'ye öğrenecekseniz burada seviyenin de yüksek olması gerekir. Ancak sırf ideolojik kaygılarla A101 açar gibi İmam Hatip Lisesi açarsanız ya da belirli bir süredir standart lise formatındaki okulları İmam Hatip'e çevirirseniz bu saçma olur.

 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı