Windows 11 için desteklenen işlemci listesi güncellenecek!

Benim anlamadığım mesele şu, çoğu kişinin 8.nesile bile bütçesi yetmediği için 1. nesil 2. nesil işlemci kullanıyor buna bende dahilim. Siz neden eski nesile destek gelmesini istemiyorsunuz buradan sizin zararınız nedir onu

Hocam konu amacından çıktı yeni konu açmanızı tavsiye ederim ceza yiyebilirsiniz

Tamam teşekkürler.
 
Gelse de gelmese de önemli değil zaten Windows 11 LGA775 sistemler de de çalışıyor şu an. Ben kurdum.
Hocam o kurduğunuz dev sürümü RTM sürümü değil. O zamana kadar çok su akacak köprü altından. Yani şu an için kesin konuşmak bence doğru değil. Umarım geri adım atılır tabi.
 
Milletin durumu yok. Millet de Windows 11 istiyor. Mecburuz bu eski işlemcileri kullanmaya.
İşlemci tablosuna güncelleme gelmediği takdirde durumu olmayan veya değiştirmeye niyeti olmayan millet de kullanamayacak o zaman, eski nesil işlemcilerin desteklenmesini şahsen garip buluyorum. Yıl olacak 2022 artık günümüzün standartlarına bir noktadan itibaren ayak uydurmak gerek. Zaten yeni Win11'in kaymağını yiyecek işlemciler de o kadar yeni değil, geneli ya 2017'nin son çeyreğinde ya da 2018 çıkışlı işlemciler, kalanları da sırf çalışsın mantığıyla görünürde çalıştıracak olan TPM 2.0 desteği bulunan anakartlar ve bunlarla uyumlu 64 bit destekli işlemciler.
 
Kesin konuşmayayım ama Sky Lake ve Kaby Lake işlemcilere destek gelecek arkadaşlar. Bu işlemciler aşırı yaşlı değiller.
Ben de öyle umut ediyorum açıkçası. Bu hafta bir blog yazısı yazacaklarmış galiba Dispenza açıklayacağız neden destek vermediğimizi diye.
 
Hocam ona bakılırsa destek vermedikleri kaby Lake işlemcilerde de çalışıyor?

Aynen öyle çalışıyor zaten.

Hocam o kurduğunuz dev sürümü RTM sürümü değil. O zamana kadar çok su akacak köprü altından. Yani şu an için kesin konuşmak bence doğru değil. Umarım geri adım atılır tabii.

RTM sürümü çıkınca da ben kurarım merak etme. :)
 
Ben de öyle umut ediyorum açıkçası. Bu hafta bir blog yazısı yazacaklarmış galiba Dispenza açıklayacağız neden destek vermediğimizi diye.
Meltdown ve Spectre açıklarından ise gülerim. Neredeyse her işlemcide Meltdown ve Spectre açığı var arkadaşlar. Burada kesinlikle bir kıllık var.
@Recep Baltaş hocam siz ne düşünüyorsunuz?
 
Son düzenleme:
8.nesil ve üstü gayet yeterli.

Senin o eski dediğin işlemciler 7 ci ve 6'dan bahsediyorum 3 4 senelik gayet taş gibi işlemciler hiç de eski değil Microsoft yeni sürüm cikarmasaydi bu işlemci sorunu da ortaya çıkmayacakti. Microsoft her zaman ki gibi sözünü tutmadı ve Windows 11'i çıkarttı. Ki Windows 10 çalıştıran her pc Windows 11 de rahatlıkla çalıştırır
 

Geri
Yukarı