Yanlışlıkla HDD biçimlendirildi

Neverchanges

Hectopat
Katılım
25 Kasım 2019
Mesajlar
2.945
Makaleler
5
Çözümler
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar 500GB bir HDD vardı elimde. İçinde 10GB civarında bebekliğime ait fotoğraflarım vardı. Biçimlendirdikten sonra üzerine veri yazmamak için direkt kasadan ayırdım çekmeceye koydum. İleri zamanlarda profesyonel olarak veri kurtarma yapan merkezlere götürmeyi düşünüyorum sizce kurtulur mu fotoğraflar? Dediğim gibi biçimlendirdiğim gibi üzerine veri yazmadan korumak için bilgisayardan ayırdım.
 
Ben de yaşadım geçenlerde aynısını. Recuva ile kurtardım neredeyse hepsini. Sadece çok düzensiz şekilde kurtarılıyor. Oyunlara ait .bmp dosyaları bile geliyor. Ayıklamak gerek. :D Arkadaşlarım ise bana Paragon Recovery, R-Studio, File Scavenger önermişti ancak ben zaten kurtarmıştım. Bunlara göz atarsan sen de kurtarabilirsin.
 
@Akif hocamın dediği gibi deneyin. Veri kurtarma merkezi biraz fazla para isteyebilir.
 
Arkadaşlar övünmek gibi olmasın da biraz bilgim var fakat bebekliğimi yanlış bir şey yapıp kaybetmekten çok korkuyorum. Bulutlara yedeklemeyi düşünmüştüm ama kotam olmadığı için yedekleyememiştim. Teşekkür ederim hepinize keşke hepinize çözüldü verebilsem.
 
Active File Recovery'nin üstüne tanımam. Yine de kendin yapamam dersiniz. Sizin bileceğiniz bir iş. Kulandığıma hiç pişman olmadığım bir program ama bir sorun olursa karışmam. Konu açmışsınız yöntem önerdim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı