MSI Ventus 2060 OC Mining düşük kazım yapıyor

Thaliard

Centipat
Katılım
3 Kasım 2020
Mesajlar
25
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
MSI Ventus 2060 OC bir ekran kartım var. Az da olsa gelir elde etmek için geceleri bilgisayarımı kazım için çalıştırıyorum. Uyuyorken kazım yapıyor 6-7 saat. Aynı ekran kartıyla mineing yapan birisi günlük 8 dolar kazıyor bense 7-8 TL kazanıyorum. 26 mh da kazım yapıyor o ise 32 mh da kazım yapıyor ve ekran kartımda hiçbir ayar yapmadım. İlk gün aldığım gibi ayarları. Gündelik kullandığım bütün gün başında oturduğum oyun oynadığım bilgisayarım işime yarayacak bir ayar var mıdır? Yakın zamanda zor bir şekilde aldık bilgisayarı ve zarar vermek istemem. Bir de mining ekran kartının ömrünü kısaltır mı? Bir kesim hiçbir şey olmaz diyor diğer kesim evet kısaltır diyor. Benim görüşüm herhangi bir hikaye oyununda da ekran kartı %100 kullanılıyor bir de extra işlemcide kullanıyor mineing ise sadece ekran kartı kullanıyor ha oyun oynamışım ho mineing yapmışım diyorum benim görüşüm bu teşekkürler.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    186,1 KB · Görüntüleme: 129
Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel hocam bir süre böyle devam etsin sıcaklık kaç olacak haber verin 725 Mv a kadar düşürebiliriz. Daha serin çalışabilir. Bu arada %100 olmasada gerekirse en son ihtimal %90 civarındada kullanabilirsiniz fanları bence korkmayın kart çipinizin ısınmasındansa fanlar hızlı olsun daha iyi ki bunlar yeni nesil fanlar kolay kolay bozulmazlar emin olun :) Yani arkadaşlarda haklı. Bu seçeneği de düşünün
Eğer sorunsuz devam ediyorsa mining voltajı aynı yöntemle önce 750 Mv ta deneyin. Yine sorun olmazsa 725 e sabitleyin. Çok daha serin ve rahat çalışacaktır. Bu mv sizi korkutmasın düşürdüğümüz Mv değeri çekirdeğin Mv değeri fakat Eth mining çekirdeği kullanmaz sadece Vram kullanır o sebeple düşürmek sorun yaratmaz. Ama tabi yavaşça ve temkinli düşürmek gerek.
 
Sizin fan ayarınız nedir sizde paylaşır mısınız sizin fan ayarlarınızı kullanayım.
60 derece benim için oldukça iyi ama daha da düşürmem gerekiyorsa yapayım.
 
peki çok teşekkürler ben bu ayarları oyun oynarken değiştirmem gerekir mi sürekli böyle kalsın mı şuan sabit 60 derece
Oyun oynarken normal moda dönün hocam bu ayarlardan çıkın yoksa Fps drop veya takılmalar yaşayabilirsiniz.
Sizin fan ayarınız nedir sizde paylaşır mısınız sizin fan ayarlarınızı kullanayım.
Ben sizin gibi otomatik Fan ayarı yapmadım hocam fanları mining programı üzerinden ayarlıyorum. O da biraz uğraştırıcı inanın. Bu arada sizin yerinizde olsam 750 Mv değerinde aynı yöntemle sabitlerdim ayarları ve Vram frekansını 750 ye getirirdim. Bu sayede Mining değerlerinizde yükselecektir. Ayrıca stabil kazım yakaladığınızda ayarları afterburner üzerinden kaydetmeyi unutmayın. Rica ederim bu arada.
 
Tamam voltajı değiştirmeyiş öğrendim şimdi onu yapacağım vrem frekansını nereden değiştireceğim Memory clock mu?

Peki çok teşekkürler ben bu ayarları oyun oynarken değiştirmem gerekir mi sürekli böyle kalsın mı şu an sabit 60 derece.

Bu sorumu da cevaplayabilir misiniz? Cevapladığınızı şimdi gördüm
 
Tamam voltajı değiştirmeyiş öğrendim şimdi onu yapacağım vrem frekansını nereden değiştireceğim Memory clock mu?
Aynen Mem clock u 750 yapın. Bu arada Vraminiz benimle aynı marka ve aynı çip yani maksimum +800 e kadar arttırabilirsiniz. Daha yukarısı siyah ekran verecektir. Siz sürekli olarak +750 de kullanın derim ama denemelik bir 800 e alıp bakabilirsiniz. Fakat daha fazla arttırmayın. Zarar vermez fakat mining durur kart hata verir.
 
bu ayarları profil 1 e kaydettim fakat default ayarlara dönmek için 2. profile geçemiyorum
default için orta altta disket simgesinin solundakine tıklarsanız kart normal moda dönecektir. Yalnız normal moda döndüğünüzde kartı yine de manuel olarak fan hızını bir süre arttırıp kartı serinletin daha sonra otomatik moda da alabilirsiniz. Çünkü mining den çıkan kart sıcak olur.
Kartın son durumunu(afterburner ayarları, Minig değerleri vs.) da resim olarak paylaşırsanız güzel olur belki aynı model karta sahip arkadaşlar için rehber olmuş olur.
 
Halletim default ayarları 2. profile kaydettim fakat voltaj 750 de kaldı bu voltaj oyunlarda sıkıntı yapar mı?
Default ayarlara döndüğünüzde tüm ayarlar sıfırlanır voltaj ayarlaması da dahil. Default ayarları kaydetmenize gerek yok hatta kaydetmemeniz daha iyi dediğim tuşa bastığınızda her şey güvenli bir şekilde sıfırlanır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı