Mezun mu tıp mı?

Hocam evet sıkıcı ama insanlara yardım etmek ya da ben doktorum diyebilmek iyi para kazanmak mezun olunca hemen is bulmak guzel.


Hocam farklı bölümlerde yatay gecisligi olmuyor uzay için tekrar girmem lazim.


Reis butun doktorlar kan görmüyor diyorlar iste ya ustumde cok baski var.
Uzay mühendisliğinde para yok mu? Sıralaması o kadar yüksekse elbet kazandırıyordur diye düşünüyorum.
Kesinlikle tıp. Batmış bir ülkede garanti iki meslek kaldı:
Tıp ve diş hekimliği.

Boğaziçi, Bilkent mühendislik gelmiyorsa mutlaka tıpı seçin.
Batmış ülke diyorsun da kim demiş ülkede kalacağını? Belki yurtdışına çıkar.
 
Hocam evet sıkıcı ama insanlara yardım etmek ya da ben doktorum diyebilmek iyi para kazanmak mezun olunca hemen is bulmak guzel.
Ben doktorum deme kısmı ego o yüzden o kısma yorum yapmayacağım. İnsanlara yardım edebilecek bir insan olmak gerçekten güzel böyle düşünmenize sevindim. Mezun olup direkt iyi paralar kazanmakta güzel fakat 7 (1 sene kaldığını düşünerekten) sene sonra o para sizi memnun edecek mi? Emre Ege elektrik bölümünde okudu. 2016 yılında girmişti tabi mühendislik her zaman güzel meslek falan yazdı işte. Yaş oldu 23 okuldan mezun oldu ama Emre'nin istediği ilgilendiği aslında çok başarılı olacağı alan Ekonomiymiş. Emre sokarım böyle hayata ben mühendislik yapmayacağım deyip 23 yaşında Ekonomi okumaya başladı ve 27-28 yaşında mezun olacak. Geriye dönüp baktığında 4 seneyi çöpe atmış gibi hissediyor. Çünkü zamanında cahildi sadece unvan ve para için mühendislik yazmıştı çok pişman. O Emre kim biliyor musun? O Emre benim işte.
 
Uzay mühendisliğinde para yok mu? Sıralaması o kadar yüksekse elbet kazandırıyordur diye düşünüyorum.

Batmış ülke diyorsun da kim demiş ülkede kalacağını? Belki yurtdışına çıkar.
He, aynen. Yurt dışı da onu bekliyordu zaten.
Yahu kardeşim, vasıfsız olarak mı çalışacak? Denklik alamıyor zaten. Eee? Mantıklı mı veya alternatifler arasına koyacak kadar yeri var mı?
 
Ben doktorum deme kısmı ego o yüzden o kısma yorum yapmayacağım. İnsanlara yardım edebilecek bir insan olmak gerçekten güzel böyle düşünmenize sevindim. Mezun olup direkt iyi paralar kazanmakta güzel fakat 7 (1 sene kaldığını düşünerekten) sene sonra o para sizi memnun edecek mi? Emre ege elektrik bölümünde okudu. 2016 yılında girmişti tabii mühendislik her zaman güzel meslek falan yazdı işte. Yaş oldu 23 okuldan mezun oldu ama Emre'nin istediği ilgilendiği aslında çok başarılı olacağı alan ekonomiymiş. Emre sokarım böyle hayata ben mühendislik yapmayacağım deyip 23 yaşında ekonomi okumaya başladı ve 27-28 yaşında mezun olacak. Geriye dönüp baktığında 4 seneyi çöpe atmış gibi hissediyor. Çünkü zamanında cahildi sadece unvan ve para için mühendislik yazmıştı çok pişman. O emre kim biliyor musun? O emre benim işte.

Kanka çok üzüldüm boş verin tecrübe kazandınız üzülmeyin haklısınız 7 yıl sonra hayatim kurtuldugu için mutlu olacağım ama isimi yaparken uzgun olacağım bilmiyorum kafam karisik.
 
Son düzenleme:
Objektif olalım. Bu ülkede kolay kolay kimse üniversitesini okuyup da istediği mesleği yapamaz! O yüzden mühendisliklerle zaman kaybetmeye ve olup olmayacağını bilmediğin bir şey için riske girmeye gerek yok, kan tutma olayı çok sıkıntı değilse yaz tıpı geç. Bak ben de sağlıkçıyım ve sana söylüyorum bir uzman hekim asla zorluk çekmez bu ülkede. Sen ülkeyi değil kendini düşüneceksin çünkü seni istediğin alanda destekleyen bir gariban ailenden başka hiç kimse yok. Yüzlerini kara çıkarma git doktor ol. Ek olarak yaklaşık 11 yıl(6 lisans + 5 Uzmanlık) rahata eremeyeceksin bu da dezavantaj fakat o 11 yıllık yıpranmanın ardından kral sensin ayrıca kan, balgam, gaita, kadavralar, ameliyatlar bunlardan kaçışın yok ve tıpın ilk sınıfında bırakan bir sürü insan var eğer çok sıkıntıysa senin için bu defa bulaşmamanı tavsiye ederim.
 
Sonuçta mesleği icraat edecek olan sensin, ailen değil. Ailene durumu düzgün bir şekilde belirterek mezuna kalmak istediğini belirtebilirsin. Anlayışla karşılayacaklardır.

Hocam açıkladım herkesin hayal kırıklığını görmen lazımdı çok üzüldüler tıp kazandin sevinemiyoruz dediler ailem hocalarim tanidiklarim. Doktorlarla gorusturduler bilmiyorum.
Objektif olalım. Bu ülkede kolay kolay kimse üniversitesini okuyup da istediği mesleği yapamaz! O yüzden mühendisliklerle zaman kaybetmeye ve olup olmayacağını bilmediğin bir şey için riske girmeye gerek yok, kan tutma olayı çok sıkıntı değilse yaz tıpı geç. Bak ben de sağlıkçıyım ve sana söylüyorum bir uzman hekim asla zorluk çekmez bu ülkede. Sen ülkeyi değil kendini düşüneceksin çünkü seni istediğin alanda destekleyen bir gariban ailenden başka hiç kimse yok. Yüzlerini kara çıkarma git doktor ol. Ek olarak yaklaşık 11 yıl(6 lisans + 5 uzmanlık) rahata eremeyeceksin bu da dezavantaj fakat o 11 yıllık yıpranmanın ardından kral sensin ayrıca kan, balgam, gaita, kadavralar, ameliyatlar bunlardan kaçışın yok ve tıpın ilk sınıfında bırakan bir sürü insan var eğer çok sıkıntıysa senin için bu defa bulaşmamanı tavsiye ederim.

Hocam 11 yılın sonunu kestiremiyorum ya mutsuz olursam çope atilan 11 yıl dile kolay.
 
Hassss kanka çok üzüldüm LAN boş verin tecrübe kazandınız üzülmeyin haklısınız 7 yıl sonra hayatim kurtuldugu için mutlu olacağım ama isimi yaparken uzgun olacağım bilmiyorum kafam karisik.
Yazım hatası yapma ceza alırsın o has, lan yerlerini falan düzelt. Ünlü harfleri unutma. 4 seneye sıfırdan başlamıyorum geçmişteki tecrübelerimle başlıyorum buda bir artıdır sonuçta üzülmeye gerek yok 30 yaşımda pişman olmaktansa 23-24 yaşımda pişman olmak çok daha iyidir. Ayrıca şunu söyleyeyim. Şimdi senin aldığın puan güzel bir puan seneye bu puanı alamazsan elindeki tıp kaçabilir bu bir sorun. Tıp yazdın diyelim başaramazsan, okulu bırakırsan, sınıfta bir kaç kez kalırsan bu çok daha büyük bir sorun. Doktorlukta kan görmeyen bölümler var evet fakat o bölümlere ulaşmak için eğitimlerde kan göreceksin işte. Stajda acildesin adamın kolu kopmuş bağırarak geliyor ne yapabilirsin ki? Gece acile git ailenle orada acil kapısında bekle gelen hastaları izle bunu kaldırabilir misin bir düşün. Kaldırırım diyorsan tıp yazılabilir. Ayrıca şunu eklemek istiyorum. Para kazanmak hepimizin istediği şeyler ama para kazanmanın bir sanatı vardır. Bu sanatın adı yatırımdır. Temel ekonomi bilgilerini öğrenmeni tavsiye ederim. Yatırım nasıl yapılır, fonlar nedir falan bir araştır.
 
Hocam evet sıkıcı ama insanlara yardım etmek ya da ben doktorum diyebilmek iyi para kazanmak mezun olunca hemen is bulmak guzel.

Hocam farklı bölümlerde yatay gecisligi olmuyor uzay için tekrar girmem lazim.

Reis butun doktorlar kan görmüyor diyorlar iste ya ustumde cok baski var.

Ablam şu an tıp fakültesinde okuyor ve 4. sınıfa geçti bana sürekli eğlenceli hoş güzel diyor ama en çok dediği cümle şu " eğer sevmiyorsan okuyamazsın" tıp fakültesi dersler çok zor finalde sene boyunca tüm konulardan çıkıyor ve ayrıca tek bir dersten kalırsan tüm derslerden kalmış sayılıyor. Ki derslerde ekstra zor ama seviyorsan tutkun tüm zorlukların üzerinden geliyor. Durum bu karar senin 😉
 

Yeni konular

Geri
Yukarı