Telefonu tam şarj etmek zararlı mı?

ALMACIK

Hectopat
Katılım
17 Haziran 2020
Mesajlar
415
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Telefon şarjını %20 %80 arası tutmak sağlıklı diyorlar ben %25 civarı şarja takıp %100 olunca alıyorum, telefon şarjı %80-%90 olunca zaten şarj hızı yavaşlıyor. Herhangi bir zararı olur mu?
 
Zararlı değil, ama telefonunuz için en iyisi şarjın sürekli %50 de kalması. %50'ye ne kadar yakın o kadar iyi.

Herkes duyduğu saçma bilgileri rastgele söylüyor.

Hocam zararlı olsa telefonu yapanlar bunu engellemez mi? Yıl olmuş 2021 hala bunlara inanan var inanılmaz bir şey ya.
 
Telefon şarjını %20 %80 arası tutmak sağlıklı diyorlar ben %25 civarı şarja takıp %100 olunca alıyorum, telefon şarjı %80-%90 olunca zaten şarj hızı yavaşlıyor. Herhangi bir zararı olur mu?

Hocam bu kadar takmayın bu konuyu bence.

Ona kalırsa lityum iyon ve lityum polimer bataryalarda bazı durumlarda farklılık gösterebiliyor.

Birçok kafa karıştırıcı durum var ancak bu kadar kafanıza takmanıza gerek yok.

%20 ile %80 arasında kalması yeterli.
%100 şarj edince herhangi bir zararı olmaz.
 
böyle bir söylenti yok değil. benim telefonda şarjın yüzde yüz olmasını engelleyen bir seçenek var. üstelik pilin daha uzun ömürlü olması için bu seçeneği tavsiye ediyor telefonun kendisi. demek ki böyle bir şey olabilir.
 
@yvolfhyde telefonlar %80 şarj olduğunda pil ömrünü uzatmak için daha yavaş şarj olurlar. Eğer sen bunu istiyorsan diye o ayar mevcut. Böyle konularda "olabilir" gibi şeyler çözüm olmaz.
 
Ben bir yerde bataryayı strese sokmanın ömrünü azalttığını okumuştum. Örneğin, kendi kendini kapatana kadar kullanmak ve %100 olduktan sonra uzun süre şarjda tutmaya devam etmek (gece şarjı).
 
Bu konuda gerçekten bilgi kirliliği olduğu doğrudur, o yüzden emin olduğum tek şeyi söyleyeceğim ki o da lityum bataryalar doğaları gereği belli sayıda pil döngüsüne sahiptirler. Bu döngü her dolduğunda pilin ömrü bir nebze azalıyor. Ve bu döngü batarya %0'ı görürse gerçekleşiyor. 10'dan daha fazla lityum bataryalı cihazda test ettim, sonuç hep aynı. En son babamı denek olarak kullandım, şarjını hep inatla bitirirdi ve bitmeden takmazdı. Şu an şarj olurken bile şarjı azalıyor zaman zaman, prizden çıkarınca da telefon tasarruf modunda hiç kullanılmazken 10 dakikada %30 şarj kaybetmekte. 50ymiş, 80 miş, 100 müş onlara takılmak doğru mu emin değilim, ama asla lityum bataryalı bir ürünün şarjını son damlasına kadar kurutmayın.
 

Geri
Yukarı