Windows 11 Build 22449.1000 çıktı

Bu güncelleme çok sayıda bug fix içeriyor arkadaşlar. Sadece Dev kanalına gelen bu güncelleme, yapı numarası diğer yapılara göre çok daha farklı çıkmış durumda. Konunun altına indiren arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilir ben henüz kendim indirmedim.

Göze çarpan bir şey yok.
 
Yapı numarasının bu kadar fırlaması normal bence. Çok az hata kalmış ve çok fazla hata giderilmiş. Gayet stabil olabilir.
Yapı numarasının bu kadar fırlamasının nedeni Dev Channel'ın Cobalt tabanından Nickel tabanına geçmesi. Cobalt tabanı Windows 11'in 5 Ekim'de çıkacak olan sürümünü oluşturacak. Nickel ise aynı daha önceki Manganese ve Iron tabanlarında olduğu gibi sadece Dev Channel'a özel olarak kalacak.

Ayrıca bu yapı Nickel tabanına ait ilk yapı. O yüzden birçok hata giderilmiş ve iyice az hata kalmış olarak görüyorsunuz. Fakat Nickel tabanında yeni özellikler test edilmeye başlandıkça büyük hatalar ortaya çıkacaktır. Aynı Windows 10'un Dev Channel yapılarında olduğu gibi birçok hata karşınıza çıkacaktır. Özellikle de RS_PRERELEASE olarak geçen yapılarda daha fazla yenilik test edildiğinden dolayı daha fazla hata oluyor. RELEASE olarak geçen yapılar ise (CO_RELEASE, FE_RELEASE gibi) o tabanın stabilizasyon aşamasına geçtiğinde çıkan yapılar olduğu için daha stabil oluyor. Fakat yine de bazı hatalar olabiliyor.

Bu yapıyı ana bilgisayarınıza kurmanızı önermiyorum. Çünkü Nickel tabanına ait olduğundan dolayı Windows 11'in normal sürümüne dönme şansınız olmayacak. Ayrıca daha fazla sorunla karşılaşacaksınız.
 
O animasyon Windows 10 Yapı 19587'den beri etkinleştirilebiliyor. Rehberini bile yapmıştım;

Hatta ben de Windows 11'i bu ayar açık olarak kullanıyorum. Yani yapılan tek şey varsayılan hale getirmek.
 
"24 Haziran 2021'e kadar Dev Kanalı'nda önizleme derlemeleri çalıştıran ve yukarıda belirtilen gereksinimlerin altına düşen ve TPM 2.0 ve CPU ailesinin ötesinde başarısız donanım gereksinimleri olan bir dizi bilgisayar vardı. Yukarıdaki grafikteki kırmızı sütunda temsil edilen bu bilgisayarlar, genel kullanılabilirliğe kadar Windows 11 yapılarını önizlemek için sınırlı bir özel duruma sahipti ve daha sonra Windows 10'a geri dönmek için harekete geçmeleri ve gelecekteki Windows 11 önizleme yapılarını almaması gerekirdi. Artık Dev Channel'ı 5 Ekim'de müşterilere sunulacak olandan daha yeni Windows 11 yapılarıyla ileriye taşıdığımıza göre, bu bilgisayarlar uçuştan çıkarıldı ve muhtemelen Aşağıdaki mesajı Windows Insider Program ayarları sayfasında görün. Ancak, genel kullanılabilirliğe kadar windows 11 Toplu Güncelleştirmeleri almaya devam ederler."
Bu arada Beta kanalına dediğin güncelleme gelmiş. Bende şimdi Beta kanalına geçtim Yusuf'un söylediği şeyler beni korkuttu açıkçası.

Bir dakika yani o güncelleme bize de gelir mi çünkü önce dev kanala sonra betaya geliyordu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı